![]() |
Karabiber Sevenlere Müjde! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karabiber Sevenlere Müjde!Karabiber, bana her zaman annemin kıymalı makarnasını ve tavuklu pilavını hatırlatır, diğer bir formül ise anneanneme ait ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anavatanı Hindistan Sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan karabiber, sindirimi kolaylaştırmanın yanı sıra hoş kokusuyla hemen hemen bütün yemeklere eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pek çok faydası var Anti-oksidan ve anti-bakteriyel özelliğe sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 Kalori içerir ![]() Karabiberde bulunan ‘piperin’ adlı maddenin zayıflamanıza yardımcı olabileceği düşünülüyor ![]() ![]() Yapılacak olan yeni çalışmalar da bu etkiyi desteklerse karabiber, obezite tedavisinde doğal bir yöntem olarak kullanılmaya başlanabilir ![]() Her yemeğe yakışır Sofranızda karabiberi kullanarak yeni tatlar yaratmak için; * Limon, zeytinyağı, biraz tuz ve karabiber karışımıyla oldukça lezzetli bir salata sosu yaratabilirsiniz ![]() * Tavuk veya dana etini, zeytinyağı, tane karabiber, defne yaprağı ve soya sosuyla 15-20 dakika buzdolabında marine edebilirsiniz ![]() * Beş dakika içinde tavuk göğüs etini yumuşatmak istiyorsanız, süt ve karabiberde bekletip yağsız tavada kurutmadan ızgara yapabilirsiniz ![]() * Rendelenmiş limon veya portakal kabuğuyla dövülmüş sarımsak ve taze karabiberi veya taze ya da kurutulmuş kekik, karabiber, biberiye, düvülmüş sarımsak, limon, kırmızı toz biber, limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp, et üzerine marine etmek amacıyla sürülebilecek farklı karışımlar oluşturabilirsiniz ![]() * Tüm yemeklere ama özellikle de pilava çok yakışan karabiberi, ister toz isterseniz tane karabiber olarak kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|