Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, için, kalp, şifalı

Kalp İçin Şifalı Bitkiler

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalp İçin Şifalı Bitkiler



Bezelye:
Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelyekalp için de çok önemli

Kepekli Ekmek:
Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir

Kiraz:
100 gramında 40 kalori bulunuyorİçerdiği ellegic asit vücudu kansere karşı korurkenkiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar Çok kiraz yenmesi gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor

Çikolata:
E vitaminimagnezyum ve demir;Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde en fazla 1 çikolata yiyin

Elma:
Günde 5 adet yiyin

Mısır Gevreği:
Günde 1 tabak yeterli

Salatalık:
Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalıkkolesterolü düşürür Kalbi güçlendirirSalatayı soymadan yiyinÇünkü kalbi kuvvetlendiren madde kabuğu ile derisi arasında bulunuyor

Yumurta:
Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerirEn önemli özelliğikolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz

Sarımsak :
Mutfağınızdan eksik etmeyinEn az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsaksindirim sisteminden kanserekan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yaralıAncak hamileler dikkat olmalıAşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açarGünde bir diş yeter

Humus:
E vitamini zengini humus kanda kolesterol oranını da ayarlar

Kavun:
Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını A vitaminin de yüzde 15’ini karşılar Kavun kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir

Süt:
Tam bir kalsiyumprotein folik asitAE ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocukgenç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi gerekiyor

Şeftali:
Bir şeftaligünlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edinÇünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesikalp ve kansere karşı faydalıdır

Pirinç:
E ve B12 ve B vitaminleri ve potasyum içerirÖzellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdırKolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir

Tuz:
Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenlerMide kanserikemik erimesi kalp sorunlarına bire birdirİngiliz Sağlık Bakanlığı halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunuaşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı

Çay:
Günde 2 bardak içilen çayla4 elma5 soğan7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizlerözellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor

Ton Balığı:
Kolesterol ve tansiyonu düzenlerAnemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerirBirçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor

Hindi Eti:
125 gramı vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asitkan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur

Karpuz:
Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80’nini karşılarsınız İçerdiği potasyumkan dolaşımını sağlar

Kanser için Şifalı Bitkiler

Kayısı:
Antioksidan olan betakaroten açısından zengindirHücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardırLifli olduğu için bağırsakları koruyucudur

Tahıllar:
Arpamısırbuğdayyulaf gibi tahıllar B ve E vitamini potasyum ve kalsiyum içerirKanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırırTahı l ağırlıklı bir beslenme rejimi bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor

Fasulye:
FasulyeC vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir Ayrıca B vitamini seks hormonlarını kuvvetlendirir

Pancar:
Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadı r Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor

Lahana:
Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir

Havuç: Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuşturBunun temel nedeni betakaroten C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur

Nohut:
Yağ düzeyi düşük ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum magnezyum fosfor potasyumbakı rmanganez betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşı korur

İncir:
Potasyumdemir ve kalsiyum içerirSindirim sistemine yardımcı olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor

Sarımsak:
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere yüksek kolesterole kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır

Fındık:
Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından zengin bir besindir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur

Mercimek:
B vitaminidemir kalsiyum magnezyum fosfor ve potasyum içerir Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür Şeker ve kalp hastaları için yararlıdır

Zeytinyağı:
İçindeki omega yağ asitlerikandaki kolesterol düzeyini dengede tutar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindirBu sayede kalp krizifelçkanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir

Soğan:
Bağışıklık sistemini güçlendirirİçerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir Son araştırmalar kemik erimesine karşıpeynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir

Şeftali:
Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının %50sini karşılayabilirSindirimi kolaydırKansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindirBir tanesinde 33 kalori vardır

Pirinç:
Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdırE ve B vitaminleri açısından zengindir Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinçkolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır

Çilek:
Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir

Domates:
Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir Likopenpankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.