Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, aşık, baba, nezle, oldum, oldumdenemeyanılmalarım

Baba Ben Nezle Oldum,Anne Ben Aşık Oldum(Deneme-Yanılmalarım

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baba Ben Nezle Oldum,Anne Ben Aşık Oldum(Deneme-Yanılmalarım

Huhh,rüya-kabus arası bir kurban bayramı geçirdim;her günü ayrı bir olay,hatta ayrı 2 olaySizlere anlatacak bir sürü bir sürü şey çıktıYok anlatamam,çünkü çok fenayım;ağzımı açacak halim yok,beynim çevrimdışı durumda Bana göre çok şiddetli nezle,doktorcuğuma göre de grip olmuşum,çok fenayımm çokkk
?
Valla bende bilmiyorum aramızda neden böyle bir fikir ayrılığı olduğunu;ben kendimi görerek,o telefonda duydu sesime göre teşhis koyuyoruzBenimle bir ilgili,bir ilgili anlatamam,''nasılsın'' diye düzenli olarak 2 saatte bir arıyor''Arkadaşım,ben çok fenayım,ağzımı açacak halim yok,ya bir ilaç söyle,ya da arayıp durma,nasılsın diye sorunca iyi olmayacam ben?''''Echocum,tek ilacı var o da iğne,istersen hemen alıp gelirim'' diyor;kütt diye kapatıveriyorum suratınaDoktor değil mi işte,hepsi aynı bunların,illa benim dediğim doğru diyorAma çok beklersin doktorcum çokk,yemecem o iğneyi,hatta ilaç bile içmeyecem!Altı üstü sümüklüyüm,vivivivi diye çıkıyor sesim,burnumu hissetmiyorum,dakikada 3-5 7 kere hapşuu yapabiliyorum,sürekli ağlıyor gibi görünüyorum(nasıl güzel görünüyorum,nasıll güzelim, hayal bile edemezsiniz) falan filan;yani hepsi bu kadar,bu yüzden iğne mi olunurmuş canım?Alla allah
?
Sakınan göze çöp batıyor işteO kadar dikkat et,korunaklı yaşa,kimseyle el bile sıkışma,çantanda sabunla,antibakteriyel jellerle gez,kolonya şişesini kucağına al otur,aman aman de,sonra bir bayram sabahı,hain bir virüscük ''hala,teyze,dayı,enişte''(hangisi olduğunu bulamadım daha,ama kesin bu dördünden biri) kılığına girsin,30 saniye içinde hopp diye gelsin girsin içine,farkına bile varama,naparsan yap kurtulama2-3 gün içinde canına okusun, ''yiyeme,içeme,uyuyama,tuvalete bile elinde kapıt havlularla git, ıhh ıhhh'' diye dolaş dur ortada!
?
Aslında o bayram sabahının tek virüszadesi ben değilim,kardeşim de virüs kaptıGerçi onun virüs benimkisi gibi gözle görülmeyen elle tutulmayan ve bu kadar sevimsiz bir canafarcık değil,çok güzel ve çok sevimli bir esmer güzeliYani ben ''nezle'',o ''aşk'' oldu farkında olmadanGerçi bu kaptığımız virüs konusunda hangimiz daha şanslıyız,hangimiz daha çabuk iyileşecez,daha kolay atlacaz bilmiyorum ama,bizim evde bu virüslerin arkasından başlayan arçıl sarsıntılar depreme döndüTüm şirinliğimle ''günaydın,nasılsın anne'' dedim de az önce;''şahtınız şahbaz oldunuz,olan bizim tahtlara oldu,devrik karı-kocalar olarak geçirdik geceyi'' dediÜff feci sinirli,Allah babama yardım etsin İşin kötüsü,olan bana oldu,bugün annemle ilgilenmek zorunda babam,benimle ilgilenecek kimse kalmadı
?
Bayram boyunca gelendi,gidendi,oydu buydu derken farkına varmadım virüsümünBayram bitti,bende bittimHele bir de evvelsi gece ''nlynur,kefenincebi,kemtamin,schattenPrinz'' dörtlüsüne laf yetiştirecem diye hiç uyumayıp(yok bir daha Çinden arkadaş bulmayacam kendime,saat farkı insanın canına okuyor,dedikodu yapmak bile bir işkence yaa,bekle ki saatler uyuşsun!) akşamın 9 una kadar deli gibi çalşınca şarjım bittiBizim ufaklığın virüsüde bayram tatilini tamamlayıp evine dönünce,tabii onun da şarjı ani şekilde bitti ve kapanıverdi ekranı
?
Anne-baba ortak yapımı olsakta,çok küçük yaşlardan itibaren,saflarımız çok net şekilde bellidir;ben fanatik şekilde babacıyım,o anneciHastalık,sıkıntı,üzüntü,sevinç vs,kişisel birşeyimiz olduğu zaman o direk annesine koşar,ben babamaE aşk da nezle gibi bir hastalık;doğal olarak biz yine paylaştık anneyle babayı
?
''Kızım hasta olman birşey değil,sen hastalanınca resmen mutasyona uğruyorsun,o zor,lütfen sen hasta olma'' diyor babamYerden göğe kadar da haklıMızmız,sevimsiz,çekilmez biri olup çıkıyorumAllah dağına göre kar verir derler ya,bilmişte bana çocuk filan vermemişBen doğum filan yapsaymışım herhalde yer yerinden oynarmış,adam ben ameliyathaneyken beni boşarmışAltı üstü bir nezlede gözüm dünyayı görmüyor,fıldır fıldır oynatıyorum insanları parmağımda,öyle bir durumda neler neler yapardım tahmin bile edemezsinizE herkes babam mı çeksin?Popişime tekmeyi basıverirdi garantiYok arkadaşlar yok,babası olan kimse evlenmesin,ne varsa babalarda varBaba in,koca out
?
Gecenin üçünde nefessiz şekilde ayağa dikildim evvelsi sabahBurnum filan yok,tek hava alabildiğim yer ağzım,yetmiyoo ordan gelen hava!Tuzlu su hazırlamaya mutfağa gittim,sesime babam uyandı geldi''Babacım yatın siz,ben hazırlarım,nezle oldum ben baba'',''Yok olmaz otur sen'' derken kardeşim kalktı geldi''Sen neden kalktın oğlum,senin neren tıkandı?''Kalbimde sorun var baba,aşk nezlesi oldum,nefes alamıyorum,''Tabii oğluşunun sesini duyan annem fırladı geldi''Ne oldu oğlum?Aşık oldum anne''Saat 3,biz mutfaktayız,konu nezle ve aşkBabamın elinde bir cezve;ballı süt hazırlıyor;nezleye bal iyi gelirmiş,annemin elinde bir cezve,çukulatalı süt hazırlıyor;aşka çukulata iyi gelirmişBen bir sandalyede ayy çok fenayım diyorum,o bir sandalyedeAnnemle babam da fırının başında,''durun panik yapmayın,geçer geçer hallederiz'' diyorİyi de,panik yapan yok ki
?
Tabii geçen,halledilebilen bir şey yokHer saat başı daha kötüye gidiyoruz ikimizdeSütler içildi,burun açıldı,herkes odasına çekildi,benim virüs beni uyutmadı,onun virüs onu uyutmadı,annemle babam çıt olsa ''iyimisiniz'' diye seslendi içerdenGüneş doğdu böylece
?
Gündüz tam bir komediydiBenim virüs farklı şekilde aklımı başımdan alıyor,onun ki farklı şekildeBen daha hızlı davrandım,ben bugün işe mişe gitmiyorum,halledeceklerimi evden hallederim dedim,sıyrıldımAma o diyemediAnnem babamı yolcu ederken yaşanan diyalog ayrı bir komediBabam;''bak kıza dikkat et,o şimdi birşey yemez,içmez,çorba yapın ona,portakal-mandalina sıkın,tarçın var dolapta,onu demleyin,bal koyun içine,vitamin verdim ben,siz vermeyin,ateşini ölçün,sıcak su torbasını hazırlayın,aman gözünüzün önüden ayırmayın(kız 34 yaşında)Annem''bak oğlanın aklı başında değil,bugün onu bankaya filan yollama,arabayla dışarlarda filan gezmesin,uzak bir yere filan yollmama,bak birşeyde yemedi,öğlen yemek yesin,Allah korusun tansiyonu filan düşer,onu gözünün önünden ayırma(oğlan 31 yaşında)Tabii ben 1-0 öndeyim,üstümde eşofmanlarım,ayağımda tavşanlı terliklerim,önümde kağıt havlularım,netim telefonumBana göre hava hoş,yatıyorum,kalkıyorum,gören yok,eden yok(ehuhe,gören vardı gerçi,ama kendi kaşındı,ben masumum)Çok çok 1 dk lık işi 5 dk da hallettimAma o uykusuzluk bir taraftan,virüsü bir taraftan,e gelen giden hesap kitap bir taraftan,''karesi alınmış sersem'' gibi dolaşmış durmuş ortalıktaHatalar,gaflar,potlar uçuşmuş ortalıktaTabii ben annemleyim,o babamla;ikimizde sınırlı şekilde,ancak telefonlarla şımarıklık yapabildikAkşam olup 4 kişi bir araya gelince,asıl kıyamet ondan sonra koptu
?
Yahu başta annem olmak üzere,hepiniz çok fesatsınız çokk,ne alaka şımarıklık?''Hastalıklar akşamları coşar'' derler,siz hiç duymadınız mı?Ne yapabilirim,babam eve geldiğinde akşam olmuştu,benim nezlemde iyice coştu,şimdi suçlu ben miyim yani alla alaaaBütün gün nasılsın diyene,''iyiyim,nezleyim işte,geçecek'' diyen kız,babası kapıdan içeri girip ''nasılsın kuzumm'' diye sorunca,''ay çok fenayımm baba'' deyiverdiE tabii annem bu,babamdan aşşağı kalır mı?Oğlum,nasılsın aslanım'' dediE senin baban varsa,benim de annem var!''Kötüyüm anne yaa,hala aramadı bu kız''
?
MasadayızBabam benim çorbama limon sıkıyor,annem oğlunun pilavına karabiber döküyorİkimiz de ''canım istemiyor kii'' diyoruzBabamla annem kendini kaybetmiş durumda;''olmaz öyle şey,bitecek onlar,hadi kızım,hadi oğlum,hadi çocuklar''!Şimdi o bana bakıyor,ben ona;''acaba duruma müdahale etsek mi,yoksa durumun tadını mı çıkarsak?''Hadi echo,bak bunu bitir,sana pasta aldım,onu yersinMeyveli de aldın mı?(oğluşu meyveli seviyor ya,''yok almadım'' dese babam,yemin ederim hiç üşenmez,kalkar gider alır gelir,öyle dehşet bir kadın annem,hayatta altta kalmaz,hayatta''Aldım aldım''''Hadi oğlum,bak pasta da almış baban''Ufff,anne,ufff baba,hiç halden anlamıyorsunuz,yemek istemiyorummm(uzz)Uff yok,uff yok!Ağzınız çalışsın,ağzınız,diliniz değil,hadi hadi hadi!
?
Asıl olay masadan kalktıktan sonra yaşandı''Kızım derece koydun mu,kaç çıktı?''''Oğlum hanginizin ördeği viyaklıyor?(msn de ördek resmi vardı ya,ondan dolayı annem için msn=ördek viyaklaması)içerden ses geliyor,bak bakim o mu?''Kızım üstün ince,şalın nerde senin?''Oğlumm,telefonlarını bilgisayarını al gel,gözümün önünde otur,yüzünü göreyim''Kızım doğru dürüst hapşur,ne o öyle gıt gıt gıdaklıyorsun''Oğlum başın mı ağrıyor?Niye alnını uvuyorsun?Sıkma çocuğum kendini,arayacak,işi vardır kızın''Kızım gel uzan şuraya,kedi gibi kıvrıldın koltuğa,battaniyesi nerde echonun?''
?
Ağzımı açacak halim yok''Babacım abartmayın,bir de ne olur harf kesintisine girin ve küçük harfler kullanın,beynimde yankılanıyor sesler''diyecem ama,''ıhh,ıhh, ıhhh'' demekten başka birşey çıkmıyor ki ağzımdanKafamı kaldırmak bile ayrı bir işkence!Kuzum benden beter bir halde,bilgisayarı karşısında,telefonları kucağında,resmen boyut değiştirmiş,top atılsa duymuyor kulağı,görmüyor gözüAnnemle babam zaten sadece ses olarak oradalar;beden olarak biri mutfağa gidiyor,birisi benim odaya battaniye aramaya

Oğlum çay mı içeceksin kahve mi?Sana da çukulatalı pasta vereyim,bak çukulata mutluluk hormonunu yükseltiyor,iyi gelir''Echoya da çay getirrr,hatta kettle a su koy,kaynasın,vicks le buhar yapsın o,tıkanacak gene''''Buhar makinesi çalışıyor,olmaz birşey''Ya sen benim dediğimi yap,o ayrı bu ayrı''Yahu içi dışı buhar oldu kızın,buhar olup uçacak,yeter!''Olmaz birşey,olmaz,sen bas şunun düğmesine''Ayy doktor kesildin başımıza,iki dakika rahat ver kıza,o senden fazla biliyor herşeyi''Yahu kızın haline baksana,onun birşey bilecek hali yok!''''Biraz da oğluna baksan diyorum,o da iyi değil!''''Sen bakıyorsun ya ona,çukulatayla tedavi ediyorsun,oğlan öz,kız üvey sanki!''''E pes yani sana,asıl sen ayrım yapıyorsun,kızım da kızım,insan biraz da oğluyla ilgilenir''''
?
?
Bu arada benim hapşuu krizim tuttuE tabi altı üstü bir tek ağzım var,hem nefes al,hem hapşur,hem ıhhhla,hem yutkun,beceremedi garibim;bir öksürük krizi;''sus 2 dakika,su ver suu''Bu arada telefon çaldı;''sen ver suyu,kız arıyor galiba,annem kim ooo!''
?
?
Yok bitmedi tabii,devam etti onlar ''senin kızın,benim oğlum'' kavgasına,ama benim devam edecek halim yok,çok fenayımm ben yaaEn son o bilgisayarını telefonlarını ve virüsünü alıp odasına gitti,ben kendi virüsümü alıp kendi odama geçtimİkimiz de kapılarımızı kapadık,girdik yataklarımıza yattık uyudukCanım bize ne onlardan?Karı-kocanın arasına şeytan bile giremez derler biz mi girecez değil mi
?

Sevgiyle,çok ama çok mutlu kalın ve tavsiye isterseniz de, her türlü virüsten uzak durun

(echo)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com