Hayat Ayrıntılarda Gizli... |
07-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayat Ayrıntılarda Gizli...Hayat düşünceyle başlar Ama düşünceden ibaret değildir Herkes için hayatın anlamı farklı olabilir Herkes karşılaştığı olaylara farklı anlamlar yükleyebilir Ve o anlamlara göre hayatını sürdürebilir Peki bazılarımız hayattan zevk almayı nasıl başarıyoruz da bazılarımız başaramıyor? Nasıl oluyor da aynı olayla karşılaşan iki kişiden biri o olay karşısında çok sevinebiliyorken diğeri çok üzülebiliyor Veya niçin aynı şartlardaki 2 kişiden biri başarılı olabilirken diğeri olamıyor Hayattan ne istediğimizi ne kadar biliyoruz Neler olduğunda işte tamam ben mutluyum diyebiliyoruz Ben söyleyeyim ne zaman mutlu olabildiğimizi, daha iyi bir ev aldığımızda, daha iyi bir araba aldığımızda, daha iyi bir iş bulduğumuzda, kredi kartımızın limiti biraz daha arttığında ve bunun gibi bir takım olaylar olduğunda mutlu olabiliyoruz Veya sadece bunlar olursa mutlu olabileceğimizi düşünüyoruz Artık ufak detaylar, hayatımızdaki küçük ayrıntılar bizi mutlu edemiyor, güçleri yetmiyor bizi mutlu edebilmek için Sonra ne oluyor peki? Doyumsuz oluyoruz Yoktan yere mutsuz ediyoruz kendimizi Çünkü beklentilerimiz çok yüksek ve gün geçtikçe artarak da devam ediyor İşte bu yüzden aynı bütçeye sahip iki kişiden biri parkta simit ve ayranla öğle yemeğini yerken mutlu olabiliyor; diğeri ise niçin daha lüks bir yere gidemiyorum diye yoktan yere kendisini mutsuz kılabiliyor Yani sen hayata nasıl bakıyorsan hayat senin için onu ifade ediyor Kendini paran yokken zengin kılabiliyor çok paran varken de fakir kılabiliyorsun Artık hayattan ve başkalarından bir şeyler beklemeyelim Kendimizden bekleyelim herşeyi Ve artık yaşamın bizi mutlu etmesini istemeyelim Biz yaşamımızı mutlu hale getirmesini bilelim Unutmayın ki siz bindiğiniz arabanız değilsiniz, siz kredi kartlarınızın limiti değilsiniz, oturduğunuz eviniz değilsiniz, siz çalıştığınız işiniz de değilsiniz Siz aynaya baktığınızda gördüğünüz o hiçbir şeyi olmayan kişisiniz İşte mesele budur! Hiçbir şeyiniz yokken bir şeyler yapıyor olabilmek ve kendinizi mutlu ediyor olabilmek Görüşmek üzere… Erdem ÖZBAY |
|