|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çok, güzel, hikaye, iyimser, olabiliriz, pozitif |
![]() |
Çok Güzel Bir Hikaye... Nasıl Pozitif - İyimser Olabiliriz ??? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Güzel Bir Hikaye... Nasıl Pozitif - İyimser Olabiliriz ???Michael herkesin imrendiği biriydi ![]() Çevresine hep olumlu şeyler söylerdi ![]() Birisi ona nasıl olduğunu sorduğunda: 'Daha iyi olamazdım' diye yanıtlardı ![]() ![]() Eğer çalışanlardan birisi işyerinde kötü bir gün geçirmişse, Michael, ona, Durumun olumlu taraflarına bakmasını söylerdi ![]() Michael’ın bu tarzı beni çok meraklandırdı, ve bir gün Michael'a gidip sordum; 'Anlamıyorum! Her zaman nasıl bu kadar pozitif biri Olabiliyorsun? Bunu nasıl yapıyorsun? Michael yanıtladı:'Her sabah kalktığımda kendime diyorum ki: 'Bu gün iki seçeneğin var: ya iyi bir ruh halinde olabilirsin ya da kötü bir ruh halinde, seçimini yap ![]() olmayı tercih ediyorum ![]() kurban olarak görebilirim ya da bu durumdan bir şey öğrenebilirim ![]() bir şey öğrenmeyi tercih ediyorum ![]() anlatsa, onu sadece dinleyebilir, ya da hayatin olumlu taraflarını gösterebilirim ![]() ![]() İtiraz ettim: 'Hayır, bu kadar da basit değil' ![]() 'Evet, bu kadar basit', Michael yanıtladı ve devam etti: 'Yasam seçeneklerden ibarettir ![]() kenara bıraktığında her durumun bir seçenek olduğunu görürsün ![]() nasıl tepki vereceğini sen seçersin ![]() etkileyeceğini kendin seçersin ![]() Seçersin ![]() ![]() Michael’ın söyledikleri üzerinde uzun uzun düşündüm ![]() İsime başlamak için işyerinden ayrıldım ![]() fakat hayat hakkında bir seçim yapacağım sırada sık sık onu ve hayata bakış şeklini düşündüm ![]() geçirdiğini duydum ![]() Michael sırtına yerleştirilmiş demir çubuklarla hastaneden taburcu edilmişti ![]() Kazadan 6 ay sonra Michael’ı gördüm ![]() hissettiğini sorduğumda, 'daha iyi olamazdım, yara izlerimi görmek ister miydin?' diye sakayla karışık yanıtladı ![]() esnasında beyninden neler geçtiğini kendisine sordum ![]() 'İlk aklıma gelen şey yeni doğacak kızımın sağlığı oldu ![]() Yerde yatarken iki seçeneğim olduğunu düşündüm ![]() yasayacaktım, ya da ölecek ![]() ![]() 'Korkmadın mı? Bilincini kaybetmedin mi?' diye sordum ![]() 'ilkyardım görevlileri bana sürekli düzeleceğimi söylediler ![]() getirildiğimde, doktorların hemşirelerin yüzlerindeki ifadeyi görünce Gerçekten korktum ![]() ![]() şeyler yapmam gerektiğini anladım' ![]() ![]() Michael yanıtladı: 'iri cüsseli bir bayan hemşire bana sürekli sorular soruyordu ![]() Benim herhangi bir şeye karsı alerjik olup olmadığı mı? sordu ![]() ![]() üzerine onlara dedim ki; ben yasamayı seçiyorum ![]() Beni ölü biri gibi değil canlı birisi gibi ameliyat edin!' ![]() Michael hem doktorlarının yeteneği, hem de inanılmaz tavrı sayesinde yasamayı basardı ![]() olduğunu ondan öğrendim ![]() ![]() 'Bu nedenle yarın için üzülmeyin, bırakın yarin kendisi için üzülsün ![]() ![]() Kaldı ki, bugün, dün kaygılandığınız yarındır ![]() Simdi iki seçeneğiniz var ![]() 1 ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|