![]() |
Hayırlısıysa Ol'sun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayırlısıysa Ol'sunOL kelimesi, hemen hemen tüm kutsal kitaplarda vurgulanmış, tüm ilahi yolda yürüyenler tarafından söylenmiş bir kelimedir ![]() Fakat bu OL kelimesi, sadece kelime olarak değil, bir enerji olarak da düşünülmelidir ![]() OL kelimesini söylemek düşünmek degil, yaşamak, hissetmek, hücrelerimize ve DNA’mıza zerk etmek ve o enerjiyi hi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her ne olursan ol, Ya olduğun gibi görün, Ya göründügün gibi ol ![]() Tanrı, "Işık ol" dedi ve ışık oldu ![]() Onu(Ademi), topraktan yarattı, sonra ona "ol" dedi, o da "oldu" ![]() [ALİ İMRAN(3)/59] Ne olursan ol, yine gel ![]() Mevlana Nefsini bilenlerden ol, silenlerden değil ![]() ![]() Şems-i Tebrizi 40 Kuralı Hiç ol ki; Güneşler Güneşi Olasın OL kelimesi ile bize ne anlatılmak isteniyor? OL’malısın yok, OL’acaksın yok, yap demiyor, böyle doğdun böyle devam et demiyor, OL diyor ![]() ![]() OL kelimesi bize uyanışı mı anlatmak istiyor? Güneş OL demek, senin içinde o cevher zaten var, ama hatırlamıyorsun, unutmuşsun ![]() ![]() ![]() Shakespeare, "Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu" derken sanki bize bu mesajı vermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkçe tam karşılık olarak Ol: Varlik kazanmak, meydana gelmek, vuku bulmak * Gerçekleşmek veya yapilmak * Bir görev, makam, san veya nitelik kazanmak * Bir şeyi elde etmek, edinmek * Bir durumdan başka bir duruma geçmek * Herhangi bir durumda bulunmak * Uygun düşmek, yerinde görülmek * Yetişmek, olgunlaşmak * Hazirlanmak, hazir duruma gelmek * Bulunmak * Olmak var, hatırlamak, yani bir geçiş, uykudan uyanma gibi ![]() OL da emir yok, emretme yok, yaptırım yok, despotluk yok, empoze yok ![]() ![]() ![]() Uyan, farkına var, farkındalığını aç, üst benliğin ile iletişimini kur anlamında ![]() Kendin OL ya da sen, SEN OL… Yürekten istenen bir OL, gerçekleşmesini can-ı gönülden istemek, tüm bedenimizle tüm benligimizle ve tüm duygularımızla ![]() ![]() ![]() Yaşamda OLmayı seçiyorum ![]() Kadın/Erkek kimligimde OLmayı seçiyorum ![]() Yaşam bana seçenekler sunuyor ![]() ![]() OL'dugum gibiyim ![]() OL'mak istedigimim ![]() OL'mayı seçtigim gibiyim ![]() Olumlamalar yaparken unutmamamız gereken bazı noktalar var ![]() İmgelerimize, imajinasyonlarımıza, gerçekleşmesini istediğimiz Olumlamalarımıza, duygu yüklemediğimiz sürece pek bir işe yaramayacaklardır ![]() Duygu ![]() ![]() ![]() ![]() Duygu tesirleri, duygu parçacıkları (canlı kuantum duygu ve düşünce partükülleri) yapılan çalışmaya hayat verir ![]() ![]() ![]() Bu duygu tesirlerini oluşturmamızda ise, sessizlik, düşüncelerin kontrolü, nefes kontrolü iyi yapılmalıdır ![]() Nefesin izlenmesi duygu tesirlerini yaratmamızda bize yardımcı olacaktır ![]() Zihnimizdeki başıboş dolaşan tüm düşünceler, nefes alış verişlerimizi izlerken bize izin vereceklerdir ![]() ![]() Can katılmamış, duygu yüklenmemiş, gelişigüzel tekrarlanan olumlamalar, imgeler, imajinasyonların gerçekleşmesini beklememiz boş zaman kaybı olacaktır ![]() Realite (gerçeklik) Duygu yüklü tesirler diyoruz, çünkü, insanın yaşadığı durum, içinde bulundugu düşünce sistemi onun realitesidir, gerçekliğidir ![]() Herkes kendi gerçekligini yaşar ![]() ![]() Eger biz, bir durumdan başka bir duruma geçmek istiyorsak, önce realitemizin yani kendi gerçekligimizin farkına varmalıyız ![]() Farkına vardıktan sonra, gerçekten ne istedigimizi, bu isteğimizin bize ne gibi faydası olacağını tespit edip, bu yönde istekler üretmeliyiz ![]() Bu yönde olmayan istekler, boş, egosal ve bencilce istekler olacaktır ![]() Maddi durumunuz iyi değildir fakat siz bir araba sahibi olmak istiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evren bize, hayattaki beklentilerimizi, altın bir tabakta sunamaz ![]() Biz gerçekten bunu istemeliyiz, bu duyguyu düşüncelerimize yüklemeliyiz ki gerçekleşebilme yolunu bulabilsinler ![]() İçinde bulundugumuz gerçekligi (realiteyi) ancak, onu gözlemleyerek, farkına vararak aşabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstek, düşünce, duygu yüklü tesirler, olumlama, imajinasyon, çaba göstermek, şuurlu sabır, zaman gibi unsurlarrın bir arada olması ancak bizi hedefe götürür ![]() ![]() “Bu kadar olumlama yapıyorum, ama ben aynı benim”, “Hayat bana seçenekler sunuyor diyorum ama hiçbirşey değişmiyor, herşey aynı” diyorsak, demek birşeylerin değişmesi ve OL'ması için zamana ihtiyaç var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden eskiler derler ya, Hayırlısı ise OL'sun diye ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|