![]() |
İçindeki Kapıyı Çal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçindeki Kapıyı ÇalKime sorsam Mutlu musun? diye bir solukta evet cevabı alamıyorum ![]() ![]() ![]() Eğer bir cümlenin içerisine ama girmişse, bir tarafta bir şeyler eksik kalmış oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanların birçoğu mutluluğun hemen arkasına ama ekleyince bir yerlerde bir şeylerin eksik kaldığını hissediyorum ![]() İyi günde, kötü günde insanların yaşam sevinçlerini koruması ya da koruyabilmesi sağlıklı bir ruh halinin en belirgin göstergesi ![]() Sağlıklı bir ruh haline sahip olmak için insanın önce içindeki kapıyı çalması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() İçindeki kapıyı çalınca kendinle yüzleşirsin ![]() Hakikaten kendimizi ne kadar seviyor, koruyor ve dikkat ediyoruz? Sabahları uyandığımızda, o günün kalan ömrümüzün ilk günü olduğu bilinciyle, önce aynadaki insana tebessüm edebiliyor muyuz? Sonra tekrar çalın kapıyı ![]() Kapıyı tekrar çalın ve sorun kendinize; Ait olmayı seviyor muyum? Evet, ait olmayı sevmek ![]() ![]() Ait olmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, ne kadar aitsiniz dünyaya ve ait olduğunuz için mutlu musunuz? Sonra kapınızı yine çalın ve yeniden çalın ![]() ![]() ![]() Tekrar içimizdeki kapıyı çalalım ve soralım: Ne kadar inançlıyım? Neye, niçin, ne kadar ve ne kadar samimiyetle inanıyoruz? Bir şeylere inanmak sağlıklı bir ruh halinin diğer bir parçasıdır ![]() İnançlı olmak, iyi kötü günü kabul etmektir ![]() ![]() ![]() Sonra tekrar iç kapına yönel ve sor: Hayallerim var mı? Onları betona mı gömdüm , kuma mı? Hayal yoksa umut yoktur, mutluluk yoktur ![]() ![]() Yaşlı Nasreddin Hoca yol kenarında portakal ağacı dikiyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() Evet Yanlış yerde yanlış kapı çalmayın ![]() ![]() ![]() ![]() dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|