![]() |
Kendini Biliş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendini BilişVe bir adam söyle dedi: 'Bize kendini bilişten bahset ![]() Ve o cevap verdi: 'Kalbiniz gecelerin ve gündüzlerin sirrini sessizce bilir ![]() Ancak kulaklariniz, kalbinizin bilgisini isitmek için deli olur ![]() Düsüncelerinizde daima bildiginizi, kelimelerde de bileceksiniz ![]() Rüyalarinizin çiplak bedenine parmaklarinizla dokunabileceksiniz ![]() Ve böyle de olmasi gerekir ![]() Ruhunuzun sakli kaynagi yükselmeli ve çagildayarak denize dogru kosmali; Ve o zaman, sonsuz derinliginizin hazineleri gözlerinizin önüne serilecektir ![]() Ancak bilinmeyen hazinenizi tartmak için tarti aramayin; Ve bilginizin derinligini degnekle veya iskandil ipiyle ölçmeye kalkmayin ![]() Çünkü kisi, ölçüsüz ve sinirsiz bir deniz gibidir ![]() 'Tek dogruyu buldum' degil, 'Bir dogruyu buldum' deyin ![]() 'Ruha giden yolu buldum' degil, 'Kendi yolumda yürürken ruhu buldum' deyin ![]() Çünkü ruh, her yolda yürür ![]() Ruh ne bir çizgi üzerinde yürür; ne de bir kamis gibi dümdüz büyür ![]() Ruh, sayisiz taç yapraklari olan bir lotus çiçegi gibi açilir ![]() |
![]() |
![]() |
|