![]() |
Merak Edilen Bir Çok Şeyin Cevabı Burada |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Merak Edilen Bir Çok Şeyin Cevabı BuradaPozitif düşünün ve pozitif hissedin ![]() ![]() Çünkü sadece pozitif düşünmek yeterli değil ![]() Pozitif hissetmeniz de gerekli ve hatta şart ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben hayata, olaylara pozitif bakıyorum” derken, hissiyat anlamında da gerçekten hayata ve olaylara karşı pozitif duygular hissedebiliyorsanız, siz gerçekten pozitif düşünüp, hissedebilen bir insansınız ![]() Ancak sadece düşüncede ve sözde kalan bir pozitiflik ise sözü edilen, o zaman bu düşüncenin size ve hiç kimseye bir yararı olmayacaktır maalesef ![]() Peki, bunu nasıl sağlayabiliriz ? Yani sözde değil, hissiyatta kendimizi nasıl pozitif hissedebiliriz? Yaşam tarzımızı “pozitif hissetmeye” yani başka bir deyişle “kendini iyi hissetmeye” odaklı tutarak ![]() Bunun için öncelikle içsel konuşmalarımızı değiştirmeliyiz ![]() İçsel olarak olumlu düşünmenin, hislerimiz üzerinde çok önemli bir yeri vardır ![]() Kendi kendinize neler söylediğiniz, sizin ne olduğunuzu ve neler yapabileceğinizi ve daha önemlisi nasıl “hissedeceğinizi” belirler ![]() Mesela aşağıdaki olumlama cümlelerini her gün sabah uyanır uyanmaz ve akşam yatmadan önce söyleyerek işe başlayabilirsiniz ![]() - Her geçen gün daha doyumlu ve mutlu hissediyorum ![]() - Her geçen gün huzur ve mutluluk buluyorum ![]() - Hayatımı dolu dolu yaşıyorum ![]() - Daima mutlu ve pozitif hissediyorum ![]() - Her anımın tadını çıkartıyorum ![]() - Her geçen gün sağlık, güzellik ve mutlulukla doluyorum ![]() Bu olumlama cümlelerini söylerken yapmanız gereken önemli bir şey daha var ![]() İmgeleme tekniğini kullanarak, bir hayal yaratmak ve o hayalin içine beş duyunuzla girip, o hayali yaşamak ![]() Bu nasıl olacak? Mesela “Daima mutlu ve pozitif hissediyorum” olumlamasını yaparken, kendinizi huzur içinde bulacağınız bir mekânda imgeleyebilirsiniz ![]() Bu yemyeşil, içinden nehir akan bir orman olabilir ![]() Beş duyunuzla ormanı hissetmeye çalışın şimdi ![]() Bu güzel ormanı görün ![]() Kuşların sesini duyun ![]() Ağaçlara dokunun ![]() Ayaklarınızla toprağa basın, kelebekleri görün ![]() Nehrin şırıl şırıl akan suyunu işitin ![]() Yemyeşil çimenlerin ve çiçeklerin mis gibi kokusunu içinize çekin ![]() Bu egzersizi her sabah ve akşam yaklaşık 10 dakika olumlamanızla birlikte yapın ![]() Her geçen gün gerçekten, pozitif hissetmeye başladığınıza tanık olacaksınız ![]() Bir isteğinizi hayatınıza çekebilmek için de aynı tekniği kullanırsanız, isteğiniz hızla size çekilecektir ![]() İsteğinize uygun bir olumlama cümlesi, sabah ve akşam isteğinize paralel yaratacağınız bir imgeleme ile arzu ettiğiniz mutluluklara kavuşmanız hiç zor değil ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|