![]() |
Yasam Ve Secimlerimiz.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yasam Ve Secimlerimiz....Adamın biri bilge bir kral olmakla ün salmış kralın yanına gider ![]() - "Efendim söyleyin bana hayatta özgürlük var mıdır?" Kral : - "Elbette" der, "Kaç bacağın var senin?" ![]() - "İki efendim" der ![]() - "Pekala, tek bacağının üstünde durabilir misin?" - "Elbette" diye cevap verir adam ![]() - "O halde hangi bacağın üstünde duracağına karar ver" ![]() Adam biraz düşünür ve sol bacağı üstünde durmaya karar verir ![]() - "Tamam" der kral "Şimdi de öteki bacağını kaldır ![]() - "Bu imkansız kralım" der ![]() - "Gördün mü?" der kral " Özgürlük budur ![]() ![]() ![]() Hayat gerçekten böyle ![]() ![]() ![]() ![]() Mesela mesleğini seçerken… Hasbelkader, iyi düşünmeden, yeteneklerinin farkında olmaksızın bir meslek seçtiğinde ömür boyu işini zorla yapmaya mahkum oluyorsun ![]() ![]() ![]() Bazı insanlar vardır hayatta…Onlar ise herşeyi ardlarında bırakıp yeniden başlayacak kadar cesurdurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat kararlardan ibarettir ve kararlar birer kibrittir ![]() ![]() Hayat öyle basite alınacak bir oyun değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve kararlar birer kibrittir… Ya kendini yakarsın ya da ısıtırsın… (Alıntı) |
![]() |
![]() |
|