Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahtan, istediğimizde, sabırın, önemi

Allah'tan Birşey İstediğimizde Sabır'ın Önemi

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güç : istediğinizde Allah sizi güçlendirmek için karşınıza zorluklar çıkaracaktır

Bilgelik : istediğinizde Allah size çözmeniz için sorunlar verecektir

Zenginlik : istediğinizde Allah karşınıza daha zor ve büyük işler çıkaracaktır

Cesaret : istediğinizde Allah size üstesinden gelmeniz için tehlike verecektir

Sevgi : istediğinizde Allah size yardım etmeniz için sorunlu insanlar verecektir

İyilik : istediğinizde Allah size fırsatlar verecektir

Ne istemişsek,o alanda bir nevi sınava tabii tutuluruz

(buraya kadarki kısmı)

Sınavı kazanmanın tek yolu da "Sabır" dır

Bu konuda çok sevdiğim bir sözü de eklemek istiyorum

Sabır; yüzünü ekşitmeden, acıyı yudumlamaktır

İnci

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-22-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Güzel konu ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var
Bir sıkıntımızda veya bir derde tutulupda Allah'a yalvarıp dua ederken Allah`ım bana sabır ver demeyinPeygamber efendimiz bir gün Allah`a yalvaran bir mümini duydu,mümin şöyle diyordu:"Allah`ım bana sabır ver"
Peygamber efendimiz mümine şöyle buyurdu:"Sen Allahtan ne istedin biliyormusun?"Oda sıkıntılı olduğum için Allahtan sabır istedim " dedi
Peygamber efendimizde hayır sen Allahtan dert istedin Allah sabrı niye verir verdiği derde katlanmak için bir daha Allaha yalvarırken Allahım bana afiyet ver diye dua et diye buyurdusıkıntımızda hüznümüzde derdimizde duamızda Allahtan "AFİYET" istemeliyiz Başkalarınada dua ederken de aynı şeyi gözetmeliyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-22-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

kasva Nickli Üyeden Alıntı

Güzel konu ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var
Bir sıkıntımızda veya bir derde tutulupda Allah'a yalvarıp dua ederken Allah`ım bana sabır ver demeyinPeygamber efendimiz bir gün Allah`a yalvaran bir mümini duydu,mümin şöyle diyordu:"Allah`ım bana sabır ver"
Peygamber efendimiz mümine şöyle buyurdu:"Sen Allahtan ne istedin biliyormusun?"Oda sıkıntılı olduğum için Allahtan sabır istedim " dedi
Peygamber efendimizde hayır sen Allahtan dert istedin Allah sabrı niye verir verdiği derde katlanmak için bir daha Allaha yalvarırken Allahım bana afiyet ver diye dua et diye buyurdusıkıntımızda hüznümüzde derdimizde duamızda Allahtan "AFİYET" istemeliyiz Başkalarınada dua ederken de aynı şeyi gözetmeliyiz

Kesinlikle çok güzel Teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com