Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikkat, edelim, sözlerimize

Sözlerimize Dikkat Edelim..!

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sözlerimize Dikkat Edelim..!

Sevgili arkadaşlarım,

Sözlerimiz çok güçlü
Sözlerimizle hayatımızı şekillendiriyoruz
Geçen gün markette kasada beklerken, iki kişinin sohbetine kulak misafiri oldum
Gördükleri harikulade bir araba hakkında konuşuyorlardı
Birden birisinin diğerine, “Yaa, 40 yıl didinsek, böyle bir arabaya asla sahip olamayız” dediğini başımdan aşağı kaynar sular dökülerek duydum
Dönüp, bu kişiye “Söyleme şu sözleri yaa!!!” dememek için kendimi zor tuttum
İşte çekim yasası öğretmeni olmanın bazı zararları
Sevgili öğrencilerim, arkadaşlarım, benim onları bu şekilde uyarmamı kabul edebilirler ama sokaktaki, marketteki insanlara bu şekilde yaklaşmam mümkün olamıyor maalesef
Sözlerinin, kararlarının, inançlarının hayatlarını şekillendirdiğini pek çok insan maalesef bilmeden, bu şekilde cahil cahil konuşuyorlar ve cahil cahil yaşıyorlar
Aynı bizim bir zamanlar yaşadığımız gibi
“Yaa, 40 yıl didinsek, böyle bir arabaya asla sahip olamayız
Bu şekilde konuşmak bizim gibi çekim yasasını bilen, anlayan kişilere artık yasak
Dileklerimize Tez zamanda kavuşmak istiyorsak, sözlerimize dikkat etmeyi öğrenmemiz gerekiyor
Nasıl mı dikkat edeceğiz?
1 – “Asla” “Hep” “Hiç” “Her zaman” türünden sözlerimize dikkat edip, bunların dileklerimizle uyumlu olup olmadığına, onlarla çelişip çelişmediğine bakalım
Bunları hep, dileklerimizle uyumlu olacak ve onlarla çelişmeyecek şekillerde kullanalım
Örnek:
“40 yıl didinsek, böyle bir arabaya asla sahip olamayız” değil de, “Ne güzel arabaydı Allah’ın izni ve yardımıyla bizim de olur inşallah” (veya olabilir, olsun, olmasını dilerim,vb) şeklinde konuşalım ve buna yürekten inanalım
2– “Hastayım” “İyi değilim” “Kötüyüm” ve benzeri söz ve inançlarla hastalıkları daha da fazla çekmeyelim
Hayatta belki de üzerimizde en etkili olan sözlerimiz, “………yım” şeklinde söylediğimiz sözler oluyor
Allah’ın bize verdiği bu gücü, bu son derece etkili aracı doğru kullanalım
3– “Nefret” kelimesini sözlüğümüzden çıkartalım

Sevgi, şükür, affetme, af dileme sözlüğümüzdeki en temel kelimeler olsun
4– Bol bol “harika” “harikulade” “fevkalade” “mükemmel” “çok güzel” “çok sevindim” “çok mutlu oldum” şeklinde beğeni, mutluluk, şükür ifade eden sözler söyleyelim

5 – Ağzımızı açıp gözümüzü yummayalım Sözlerimizi bilerek sarfedelim Kalbimizden konuşalım
Ve kalbimizde hep sevgi, anlayış, şükür, af dileme, affetme olmasına dikkat edelim

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com