![]() |
Sosuzu Anlamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosuzu AnlamakZaman zaman ![]() ![]() Sitede,görürüz ki,Allah üzerine ![]() ![]() Akli yorumlar yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Merkezde Allah olan ![]() ![]() ![]() ![]() Hoş tabii ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, Allah diye işaret edilen ![]() ![]() Ulu olan'ı kavrayacak olan akıl ![]() ![]() Degil Dünyada, Alemlerde varmı ki? Herkesin kendine göre bir ![]() ![]() Din anlayışı,yaratılış teorisi ve ![]() ![]() Tanrı anlayışı var ![]() ![]() Aynı dinden olsada degişmez ![]() Dikkat edin ![]() ![]() Aynı Din diyorum ![]() Herkes ![]() ![]() Aklı,tasavvuru,hayal gücü ve, İmgelemi kapasitesinde bir anlayış geliştiriyor ![]() Allah'a iman ediyorum demek ![]() ![]() Düşüncem ile O'nu kapsadım demek ![]() ![]() Degildir ![]() Sadece buna cüret ediyorum ![]() ![]() Buna(Kulluga) adayım demektir ![]() Bazı sarsıcı ![]() ![]() ![]() ![]() Zikredelimde, İnşaAllah ![]() ![]() Dimagları açmaya vesile olur ve belki ![]() ![]() Okuyan iman sahiplerine bir üst seviyenin ![]() ![]() Perdelerini-kapısını açarken; İnanmayanlarada birinci basamagın ![]() ![]() Kapılarını açmaga ![]() ![]() Yüce Olan'ı ikna ve razı eder ![]() ![]() ![]() Herkes aklı kadar inanır ve kavrar ![]() Aklı kadarda sorumludur ![]() Ancak, Akıl seviyesi yüksek ve ![]() ![]() Manevi gıdası fazla olanın ![]() ![]() İkramlarıda büyük olur ![]() ![]() Sorumlulukları ve ![]() ![]() ![]() İlahi Adalet ![]() Kimisi hemen bulutların üzerinde bir Tanrı hayal eder ![]() Kimisi biz gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Tanrı'ya inanır ![]() Kimisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Tanrı'nın peşinden gider ![]() ![]() Kimiside ![]() ![]() Yardımcıya ihtiyacı olmayan ![]() ![]() O'nu geregi gibi ''Büyükler'' ![]() Ve şöyle der: O,Vedud Sonsuzdur ![]() O,Hayy Ölümsüzdür ![]() O,Rahman Merhametlidir ![]() O,Alim bilginin kaynagıdır ![]() O ![]() ![]() ![]() Kavramların ötesindedir ![]() O,Ulu olan ![]() ![]() İnsanlara vahyedilenin öznesi degildir ![]() O,Yüce olan ![]() ![]() Belki hissedilebilir ![]() ![]() Kavranamaz ![]() Bilinmek istediginde(Zatı) Adı ![]() ![]() ![]() ![]() O ![]() ![]() ![]() ![]() Olur ![]() |
![]() |
![]() |
|