İntikam Almak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İntikam Almakİntikam almak, evet intikam almak, çok hoş gelmiyordur, ben intikam almam, ben yapmam diyebilirsiniz lakin o içinizi kemiren, bedeninizde ruhunuzu yanlız hissettiren, hayattan bıkma durumuna geldiğinizde düşünceleriniz arasına girer intikam almak İyi midir? Kötü müdür? Anlaması çok güç bir kavram yani intikam fırsatım olsa dünyayı sırf keyiften ateşe verirdim ya da bir karıncaya bile dokunmazdım İkilemi çok güçlü intikam duygusunun yüreğine vurduğu andır![]() Neden intikam alır insan?Her ne kadar kötü bir eylemmiş gibi görünsede , insanin içinde yaşayan en güçlü duygulardan biridir Kimi zaman yaşadığınız acının içinizde oluşturduğu affedilmezliğin üzerine serilen kara bi bulut, kimi zaman sizin en saf duygularınızla oynandığının farkına vardığınızda, bunuda bir sonucu olarak içinizde yolunuzu aydınlatan bir güneştir, almazsan intikamını o seni alır, yapılanlar onun yanına kar kalır, üstelik o sana verdiği zararın farkında bile olmayabilirki, ona vereceğin intikam duygusundan doğan ders ile o hatalarını anlayıp aynı hataları tekrarlama arzusun da olmama ihitimalini yükseltmiş olursun![]() Kalbinin sızlaması, söylenilen yalanları anlamayarak aylar geçirilmesi, karşındaki insanın müsveddesinin hayatının gerçekten zor olduğuna inanılması, onun gözyaşlarının timsahınkilerle aynı olduğunun anlaşılması sonucu, uzun uzun düşündüren, harika planlar kurduran ve eyleme geçmek için uygun zamanı kollama durumu ![]() Lakin intikam alınacak kişinin insan vasfına sahip olması gerekiyor, bütün olasılıkları göz önünde bulundurmalısın, sonuçlarından pişman olmamalısın, çünkü aynı acıyı ona yaşatacağını o bilecek, nede olsa intikam almak kötü taraf olmayı seçmektir Size hiçe sayanı hâlâ çok fazla önemsediğinizin göstergesidir kinin icraata geçen halidir Kin tutarken dersiniz ki aman ne uğraşıcam defolsun gitsin bi![]() ama siz bütün sakinliğinizle dururken sürekli üstünüze gelinmesi intikam almak için ortamı ve vicdanınızı hazırlar Ağır bir şey yapıcaksanız bunun vicdanın yükümlülüğüyle başetmen gerekir çünkü![]() evet başına gelecek herşeyi hak ediyor dedikten sonra da planlama, uygulama ve sonrasında alınacak haz da dünyalara bedeldir evet kesinlikle aklınızdan silmelisiniz "en iyi intikam iyi olmaktır" filan gibi şeyleri Eğer ki bi bakarsınız hiç beklemediğiniz anda beklemediğiniz şekilde hayat almıştır intikamınızı, ve büyük bi zevk de duymazsınız bu sonuçtan ilahi adalet, der bir oh çekersiniz ciğerlerinizi boşaltırsınız ![]()
|
|
|
|