![]() |
Alain-Söyleyişler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alain-Söyleyişler![]() Alain (Emile-Auguste Chartier) 1868 - 1951 İNSAN "Korkunç bir düşmanım var, dedi bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ona bu üstünlügü bırakmayacagım; kolumu kaldırıyorum;bak tam zamanıymış, o da kolunu kaldırdı ![]() ![]() ![]() ![]() O da aynı şeyi yapmak istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şu anda bile onları teyit ediyorsun ![]() ![]() Elvada kardeşlik ![]() ![]() ![]() Mayıs 1927 |
![]() |
![]() |
![]() |
Alain-Söyleyişler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alain-SöyleyişlerYOLCULAR Şu tatil aylarında yeryüzü,az zamanda çok şey görmek istegiyle bir yerden ötekine koşan insanlarla dolar ![]() ![]() Ama kendileri için,gerçekten görmek için hareket ediyorlarsa,buna benim aklım ermez ![]() ![]() ![]() ![]() Manzaranın gerçek zenginligi teferruatındadır ![]() ![]() ![]() Ne mutlu ![]() ![]() Halbuki bir müzeyi bir kez ziyaret edenin veya bir turist şehrinden bir kere geçenin kafasındaki hatıraların karışmaması,karmakarışık çizgilerden mürekkep kül rengi bir hayal şeklini almaması imkansızdır ![]() Benim zevkime göre,seyahat etmek demek,bir hamlede bir iki metre yürümek,durmak,aynı şeylerin yeni görünüşüne tekrar tekrar bakmak demektir;çogu zamanda saga sola gidip oturmak demektir;bu ise herşeyi degiştirir,hatta yüz kilometre yürümekten daha iyi bir netice verir ![]() Bir selden ötekine koşsam hep aynı seli görürüm ![]() ![]() ![]() ![]() şunu da söylemek gerekir ki,insanoglu daha iyi görmesini ögrendimi,herhangi bir manzaranın onun nazarında bitmez tükenmez güzellikleri olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|