Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cibran, halil

Halil Cibran...

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halil Cibran...

Halil Cibran
Halil Cibran, 20’nci Yüzyılın dünyasının Shakespeare ve LaoTzu'yla beraber en çok okunan üçüncü yazarıdır Halil Cibran’ın bir diğer önemide her biri basit, sade ve hayatın özünü anlatan bu kitaplarında yer alan aforizma niteliğinde olan sözlerinden ileri gelir
Halil Cibran’ın kitaplarından alınan bazı sözleri;
* Ve iki sevgili gördüm Kadın adamın elinde, çalmasını bilmediği bir saz gibiydi Ve adam,çıkarttığı bozuk seslerden başkasını anlamıyordu
* Güzelliğin ötesindebir din ya da bilim yoktur
* İnsanlar vardır; derin bir okyanus İlk anda ürkütür,korkutur sizi Derinliklerinde saklıdır gizi Daldıkça anlarsınız, daldıkçatanırsınız Yanında kendinizi içi boş sanırsınız
* Sevinciniz, gerçekte peçesini kaldırmış kederinizdir
* Büyük bir adamın iki yüreği vardır; birisi kanar, diğerisabreder"
* Gariptir ki, kimi zevklerin tutkusudur acılarımızın birkısmını oluşturan
* Birlikte güldüğünüz kişileri unutabilirsiniz ama birlikteağladığınız kişileri asla
* Gerçekte biz kendi kendimizle konuşuruz; ama ara sıradiğerleri de bizi işitebilsin diye sesimizi yükseltiriz
* ve siz aşk yolunu yönlendirebileceğinizi zannetmeyim,çünkü aşk sizi buna layık görürse sizin yolunuzu yönlendirir
* Yanlışlarımızı doğrularımızdan daha büyük bir coşkuylasavunmamız ne gariptir!
* Kişinin hayal gücüyle, düşlerinin gerçekleşmesi arasındakimesafe, yalnızca onun yoğun isteğiyle aşılabilir
* En acınacak kişi, düşlerini altın ve gümüşe dönüştürmüş olandır
* Siz, günleriniz endişesiz ve geceleriniz bir istek veüzüntüden uzak olduğunda özgür olacaksınız
* Hakikate kulak veren, hakikati dillendirenden daha basitdeğildir
* Güzellik bütün bir hayatımız boyu aradığımız yitiğimizdir
* Cehaletimin sebebini bilseydim bilge biri olurdum
* Onlara güneşiişaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar
* Öğretilerin çoğu pencere camı gibidir Arkasındaki gerçeğigörürsün, ama cam seni gerçekten ayırır
* Suçlu, çoğu zaman mağdurun kurbanıdır
* Neşeli yüreklerle birlikte neşeli şarkılar söyleyenkederli bir kalp ne kadar yücedir
* Aşkı konuşmak için dudaklarımı kutsanmış ateşletemizledim, ama hiçbir sözcük bulamadım
* Ben senin gibiyim, ey gece, vahşi ve korkunç; çünkükulaklarım mağlup ulusların çığlıkları ve yitirilmiş toprakların iççekişleriyle doludur
* Ben senin gibiyim, ey gece, sessiz ve derin; veyalnızlığımın ortasında bir beşikte bir tanrıça yatar ve cennette doğanyalnızlığımda cehenneme dokunur
* Aşk ve şüphe bir arada bulunmaz
* Sevgiyle dolu olarak çalışırsanız, ilkin kendinize, sonrabirbirinize sonra da Tanrı'ya bağlanmış olursunuz
* Eğer işinize sevgiyle değil de isteksizlikle sarılmışsanızo zaman işinizi bırakın ve tapınağın kapısı önüne çöreklenip sevgiyleçalışanların önünüze atacakları sadakaları toplayarak geçinin, daha iyi
* Gerçeği arayıp da onu insanlara açıklayan herkes acıçekmeye mahkûmdur
* İlham daimamırıldanır, asla açıklamaz
* Sırrını rüzgâra fısıldarsan ağaçlara söylediği içinsuçlayamazsın
* Ey Tanrım, tavşanı bana av yapmadan önce beni aslana av yap
* Arzu hayatın yarısıdır, kayıtsızlıksa ölümün
* Dün bir rüya, yarınsa bir hayaldir Rüyayı mutlu, hayaliumutlu yapan bu gündür Bu güne iyi bak
* Gerçekten büyük insan odur ki, ne yönetir ne yönetilir
* Açık olan; birisi onu basitçe anlatıncaya kadar,anlaşılamayandır
* İnsanın değeri ulaşmak istediğiyle ölçülür, ulaştığıyladeğil
* İçinizdeki ‘'iyi’'den söz edebilirim, ama '’kötü’'den edemem, çünkü ‘'kötü’' kendi açlığı ve susuzluğu nedeniyle işkence çeken'’iyi’'den başka nedir ki?
* Hakikat iki kişiye muhtaçtır; biri onu dillendiren, diğerionu anlayan
* Tanrı düşündü, ilkdüşüncesi melekti, Tanrı konuştu, ilk konuşması insandı
* Benim varlığımınsonu yoktur İnsanının ruhu, Tanrı’nın yaradılışta kendinden ayırdığımeşaledir
* İki kadın konuştuğunda hiç bir şey söylemezler, bir kadınkonuştuğunda bütün bir hayatı açıklar
* Olur da bir şeylere muhtaç duruma düşerim korkusu,gerçekte muhtaç durumda oluşun ta kendisi değil midir?
* İstendiği zaman vermek güzel bir davranış olabilir; fakatistenmeden, ihtiyacı hissederek vermek çok daha anlamlıdır
* Bana kulak ver ki, sana ses verebileyim
* Siz, sevgiye yolgöstereceğinizi sanmayın, çünkü sevgi sizde değer görürse, her yolu gösterir
* Sevgi sizigeliştirir, fakat budaya budaya ıstırap verir
* Karşındakinin gerçeği sana açıkladıklarında değil,açıklayamadıklarındadır Bu yüzden onu anlamak istiyorsan, söylediklerinedeğil, söylemediklerine kulak ver
* Şafağa ancak gecenin yolunu izleyerek ulaşılabilir
* Hayat; kalbini okuyacak bir şarkıcı bulamazsa, aklınıkonuşacak bir filozof yaratır
* Güzelliğin şarkısını söylersen eğer, çölün ortasında tekbaşına olsan bile bir dinleyicin olacaktır
* Söylediklerimin yarısı beş para etmez; ama ola ki diğeryarısı sana ulaşabilir diye konuşuyorum
* Dünya kuruldu kurulalı bilinir: Aşk, derinliğinin farkına,ancak ayrılık saati gelip çattığında varır
* Baskıya başkaldırmayan kişi kendine karşı adaletsizdir
* Bir gerçek her zaman bilinmek, ama ara sıra söylenmekiçindir
* Yoksa, ne çiçek açan ne de meyve veren bir ağaç mıolsaydım; çünkü verimli olabilmenin sancısı, kıraç olmaktan ağırdır; ve eliaçık zenginin çektiği acı dilencinin sefaletinden beterdir
* Hayatın güzelliği ve kötülüğü içinde melekleri veşeytanları görmeyen kişi, bilgelikten çok uzak olacak, ruhu da sevgiden yoksunkalacaktır
* Zihnimiz bir süngerdir, yüreğimizse bir nehir Çoğumuzunakmak yerine, sünger gibi emmeyi seçmesi ne garip!
* Meşe ile çınar birbirlerinin gölgesinde büyümezler
* Bir adam bir düş gördü ve uyandığında yorumcuya giderekdüşünü kendisi için yorumlamasını istedi Yorumcu adama dedi ki, bana uyanıkkengördüğün düşlerle gel ki anlamlarını söyleyebileyim Ama uykunun düşleri nebenim bilgeliğime aittir ne de senin imgelemine
* Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan, yalnız söylenensesi duyabiliyorsan, ne görebiliyorsun, ne duyabiliyorsun
* Bir elmanın yüreğinde gizlenen tohum görülmez bir elmabahçesidir Ama bu tohum bir kayaya rast gelirse ondan hiçbir şey çıkmaz
* Biz sevinçlerimizi ve hüzünlerimizi onları yaşamadan çokönce tercih ederiz
* Ağaçlar yeryüzünün gök kubbeye yazdığı şiirlerdir Ama bizonları devirir ve boşluğumuzu kaydedebilmek için kâğıda dönüştürürüz
* Hayatın bütün esrarını çözdüğün vakit ölümü arzularsınÇünkü o da hayatın sırlarından biridir
* Kulağa gelen müzik tekse de, onu oluşturan notalarfarklıdır
* Öğrenimsiz akıl sürülmemiş tarlaya benzer
* Âşıklar birbirlerinden çok, aralarındakini kucaklarlar
* Sahipolduklarınızdan verdiğinizde, çok az şey vermiş olursunuz; gerçek veriş,kendinizden vermektir
* Yalnızca bir kez naçar kaldım; '’sen kimsin?’' diyesoranın karşısında
* Bir şeyi elde etmekistiyorsan onu kendin için isteme!
* Sırtını güneşeçevirirsen gölgenden gayrı bir şey göremezsin
* Beşeri kanunlarıyalnızca iki kişi çiğner; deli ve dâhi Bu ikisidir Tanrı’nın kalbine en yakıninsan
* Başkalarınınyanlışının farkına varmaktan daha büyük bir hata var mı?
* Sen iki kişisin;biri karanlıkta uyanık, diğeri aydınlıkta uyuyan
* Kalplerimizinsırlarını ancak kalpleri sırlarla dolu olanlar kavrar
* Suskunluğugevezeden, hoşgörüyü hoşgörüsüzden ve kibarlığı kaba olandan öğrendim Ne garipki, tüm bu öğretmenlerime karşı oldukça nankörüm
* Bilmen gerekenlerinsonuna ulaştığında, duyumsaman gerekenlerin başında olacaksın
* Ben hem alev, hem de kuru çalıyım ve benim bir yanım diğeryanımı yok etmekte
* Anlayışlı olan beni anlayışlı, aptal olan ise aptal bulurBence ikisi de haklıdır
* Eğer biri sana gülerse ona acıyabilirsin; ama sen onagülersen kendini asla bağışlama Eğer biri seni incitirse bunu unutabilirsin;ama sen onu incitirsen bunu hep hatırlarsın Aslında öteki, senin başka bir bedendeki en duyarlı benliğindir
* Eyleme dönüşen biraz bilgi; boş duran fazla bilgidensonsuz derecede daha değerlidir
* Gerçek dansınızı, toprak el ve ayaklarınızı geriistediğinde yapacaksınız
* Öleceğim ve ruhum bir süre dinlenecek ve sonra bir kadıngebe kalacak bana ve yeniden dünyaya geleceğim
* Eğer bugün benim herhangi bir önemim varsa, bunu kadına borçluyum Kadın benim gözlerimi ve kalp kapılarımı açmıştır Eğer anne, kız kardeş ve kadın dost olmasaydı, ben hala tatlı rüyalarda horlayan ve etrafındakilerin huzurunu kaçıran biri olurdum
* Katil olmamak maktulun onurudur
* Eğer benim matemimi kahkahaya, tiksintimi coşkuya,aşırılığımı normale çevirmek isteyen varsa; ona düşen, bana Doğulular arasındaadaletli bir yönetici, dürüst bir kanun koyucu, bilgeliğiyle amel eden bir dinilider, karısına kendi nefsine baktığı gözle bakan bir koca göstermektir Benidans ederken görmek ve davul zurna çalarken duymak isteyen; beni mezarlararasında durdurmamalı, düğün evine çağırmalıdır
* Eğer bugün benim herhangi bir önemim varsa, bunu kadınaborçluyum Kadın benim gözlerimi ve kalp kapılarımı açmıştır Eğer anne, kızkardeş ve kadın dost olmasaydı, ben hala tatlı rüyalarda horlayan veetrafındakilerin huzurunu kaçıran biri olurdum
* ‘’Bugünün en acı hüznü dünün sevinçlerinin yâdedilmesidir’’ sözünün sahibidir Cibran
* Eğer ödülse dinin amacı, eğer vatanseverlik kişiselçıkarlar demekse ve eğer eğitim ilerlemek içinse, o zaman inançsız, vatan hainive cahil bir adam olmayı yeğlerim
* Tanrım, senden hiçbir şey dileyemeyiz, çünkügereksinimlerimizi daha içimize doğmadan bilen sensin Bize sen gereksin
* Ne yazık o ulusa ki bir urba giyer, kendi dokumaz, bir ekmek yer kendi hasat etmez ve bir şarap içer ki kendi testisinden akmaz
Ne yazık o ulusa ki zorbayı kahraman diye alkışlar ve gösterişi fatih cömertliği sayar
Bir ulusa ne yazık ki rüyasında küçümsediği tutkuyauyanıkken boyun eğer
Ne yazık o ulusa ki bir cenaze töreninde yürürken sesiniyükseltmez, yıkıntıları içindeyken bile öğünür ve ensesi kılıçla kütük arasındauzanırken ayaklanmaktan geri duracaktır
Devlet adamı bir tilki, düşünürü bir hokkabaz ve sanatıyamama ve taklit olan o ulusa ne yazıktır
Ne yazık o ulusa ki yeni yöneticilerini borazanlarlakarşılar ve yalnızca bir diğerini yine borazanla karşılamak için yuhalarla uğurlar
Ne yazık o ulusa ki bilgileriyle yıllardır dilsiz ve güçlüleri beşiktedir henüz
Ne yazık o ulusa ki parçalara bölünmüş, her parçası kendini bir ulus sanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Halil Cibran...

Eski 07-22-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Halil Cibran...

Karşındakinin gerçeği sana açıkladıklarında değil,açıklayamadıklarındadır Bu yüzden onu anlamak istiyorsan, söylediklerinedeğil, söylemediklerine kulak ver

* Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan, yalnız söylenensesi duyabiliyorsan, ne görebiliyorsun, ne duyabiliyorsun

Hayatın bütün esrarını çözdüğün vakit ölümü arzularsınÇünkü o da hayatın sırlarından biridir

* Allahım senden hiçbir şey dileyemeyiz, çünkügereksinimlerimizi daha içimize doğmadan bilen sensin Bize sen gereksin

Teşekkürler,emeğine sağlık ,hepsi birbirinden anlamlı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com