Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünüyorum, varım, öyleyse

Düşünüyorum Öyleyse Varım!

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düşünüyorum Öyleyse Varım!

Sanzio RAFFAELLO
The School of Athens
1508-1511 arasında Raffaello tarafından yapılan bu muhteşem freskte eski Yunan'ın en ünlü düşünürleri tasvir edilmektedir

"Bana söyleyiniz, insan kendinden nefret ederse, birini sevebilir mi? kendi kalbiyle barışık olmazsa başkalarıyla iyi geçinebilir mi? kendi varlığından canı sıkkın ve yorgun ise topluluğa hoşluk getirebilir mi? bu soruların hepsine cevap vermek için deliliğin kendinden daha deli olmak lazımdır Ben toplumdan dışlanırsam, insan başkalarına katlanmak şöyle dursun, kendi kendine katlanamayacaktırKendiyle herhangi bir ilişkisi olan her şeyden tiksinecek ve şahsı, kendi gözünde bir kin, iğrenme ve nefret konusu olacaktır

Zira, genellikle anadan daha çok üvey ana olan doğa, bütün insanlara ve özellikle biraz bilgelik sahibi olanlara, ellerinde olana karşı isteksizlik göstermeyi, olmayana hayranlık duymayı emreden talihsiz bir eğilim vermiştir Bu uğursuz eğilim, hayatın bütün faydalarını, bütün güzelliklerini, bütün çekiciliklerini, bozar; son olarak hayatı da tamamen mahveder Ölmezlerin insanlığa verebildikleri en kıymetli armağana; güzelliğe sahip olan, kendi kendinin hoşuna gitmezse neye yarar?"

Erasmus - Deliliğe Övgü

Zıpır bilgelik elbette geleneksel bilgeliğin tersidir Zıpır bilgelik, burjuva tavizlerinin uyuşturucu dümen suyuna kapılarak sürüklenip gitmemek adına, bile bile akıntının tersine yüzen bilgeliktir Tabulara burun kıvırıp onların gücünü zayıflatan bilgeliktir; dünyadaki kederleri ve adaletsizlikleri görmezden gelmeyip her şeye rağmen neşeli olmakta ısrarlı olduğunuzda evrilen bilgeliktir Riske kucak açan ve emniyet duygusundan uzak duran bilgeliktir Sinirler bozulduğunda durumu komikleştirerek tersine çeviriveren bilgeliktir Ne otorite isteyen ne de otorite altına girmeye boyun eğen insanların bilgeliğidir

Tom Robbins
İmage: Tomasz Setowski

Doğru yolu bulmak için kaybolmak gerekir Labirent, içine giren kaybolsun ve dolaşsın diye yapılır Ama labirent, o aynı kişiye, yeni bir plan çizmesi ve labirentin gücünü yok etmesi için bir başkaldırıyı da düşündürür Bunu başardığı takdirde insan labirenti yıkacaktır; onu boydan boya geçen biri için labirent yoktur

Italo Calvino

''İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır''

Albert Einstein

--- Sonraki mesaj ---

''Mutluluk daima yakınımızdadır, yakalamak için çoğu zaman elimizi uzatmak yeter''
- George Sand -

''Bazı durumlarda insan herkes gibi olmak zorundadır
Kendini karşındakine tanıtmak için en kısa yol adını söylemektir Başlangıçta,insan olduğu gibi görünmezse sonunda herşey karman çorman olur''

Yanlışlık / Le Malentendu(Oyun)
Albert Camus

" Sanma ki hayat sana karşılıksız verilmiş bir armağandır! "

Dostoyevski
Görsel: Jacek Yerka

" Mutluluk, dünyayı ondan hiçbir şey beklemeden sevmektir"

Denemeler - Albert Camus

”Birçok insan mutluluğu, burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi etrafta arar''Friedrich Nietzsche - Aforizmalar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com