Kişinin Yaşamının Anlamı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişinin Yaşamının AnlamıKişinin yaşamının anlamı zayıftır kırılgandır dökülüp gitmeye hazırdır : kişi onu sürekli beslemezse korumazsa bütünlüklü tutmazsa kayıp gidiverir parmaklarının arasından![]() Sürekli —hep yeniden en baştan başlayarak— kurulması gereken birşeydir kişinin yaşamının anlamı Önceki kurulmuş biçimlerinin kişiye şimdi sağlayabileceği de sağlam ve direngen yapılar değil; önceki kuruluşlarının işte nasıl zayıf kırılgan olduklarının nasıl dökülüp gittiklerinin bilgisidir — 'yaşam deneyimi' denilen şey de bundan başka birşey değildir![]() ![]() ![]() Kişinin yaşamının anlamı dökülür gider; ona yalnızca nasıl dökülüp gittiğinin bilgisini bırakarak —Kişinin yaşamının anlamı kişiyi bırakarak dökülüp gider — ona bilgisini bırakarak dökülür gider anlamı yaşamının kişinin![]() Yaşamının anlamı ancak kişi bir an durup "Ne istiyorum ki?![]() ![]() " diye sorabildiğinde biçimlenmeğe başlar Yani ancak eksikliği çekiliyorsa yokluğu duyulabilmişse varedilebilir — kurulabilir; yoksa yoktur![]() Bu bakımdan insanların büyük çoğunluğu anlamsız —anlam yoksunu— yaşamlar yaşarlar çünkü yaşamlarındaki anlam eksikliğini hiç duymamışlardır![]() Ancak bazı insanlar duyar bu eksikliği : onlar için yaşamlarının tek bir bütünlüklü anlamının olmaması çekilemezdir — bu yüzden kurmağa yaratmağa varetmeğe girişirler böyle bir anlamı![]() Bunu da bazen —bazıları— başarabilir; ama herhalde başaramayanlar da çoktur![]() Başaramayacakları —ya da artık başaramayacakları— açıklık kazananlar için de son bir —yoğun— anlam yaratma yolu kalır![]() ![]() ![]() Yokluğu da içerilir anlamında yaşamının kişinin![]() Oruç Aruoba olmayalı |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişinin Yaşamının AnlamıKişinin yaşamının anlamı dökülür gider; ona yalnızca nasıl dökülüp gittiğinin bilgisini bırakarak —Kişinin yaşamının anlamı kişiyi bırakarak dökülüp gider — ona bilgisini bırakarak dökülür gider anlamı yaşamının kişinin![]() Yaşamının anlamı ancak kişi bir an durup "Ne istiyorum ki?![]() ![]() " diye sorabildiğinde biçimlenmeğe başlar Yani ancak eksikliği çekiliyorsa yokluğu duyulabilmişse varedilebilir — kurulabilir; yoksa yoktur![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşımlarını okurken düşünür ,düşünürken yaşar oldum senin engin bilgi ve görüşünün yanında çok cahil kalsamda bana kattıklarından ötürü çok tşkkür ederim![]() |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişinin Yaşamının Anlamımerih34 Nickli Üyeden Alıntı Kişinin yaşamının anlamı dökülür gider; ona yalnızca nasıl dökülüp gittiğinin bilgisini bırakarak — Kişinin yaşamının anlamı kişiyi bırakarak dökülüp gider — ona bilgisini bırakarak dökülür gider anlamı yaşamının kişinin ![]() Yaşamının anlamı ancak kişi bir an durup "Ne istiyorum ki? ![]() ![]() " diye sorabildiğinde biçimlenmeğe başlar Yani ancak eksikliği çekiliyorsa yokluğu duyulabilmişse varedilebilir — kurulabilir; yoksa yoktur![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşımlarını okurken düşünür ,düşünürken yaşar oldum senin engin bilgi ve görüşünün yanında çok cahil kalsamda bana kattıklarından ötürü çok tşkkür ederim![]() Merih ![]() Yüreği sevgi dolu insan![]() Hayat karşısında sen çok zenginsin![]() Neden mi?Kendin olarak varsın,dolu bir dünyasın ![]() İşte bu açıdan seni çok seviyorum![]() ![]() Bildiğim şey bildiğimle yetinmek istememek sadece ![]() Çünkü yetindiğimiz anda hayat bir yönünü sunar sadece
|
|
|
|