Ölmüşerin Ruh'larından Yardım İsteme... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ölmüşerin Ruh'larından Yardım İsteme...Arkadaşlar ![]() Ölülerin Ruh'larından yardım istiyorsunuz ya hani Yok şu evliya yok şu efendi![]() ![]() ![]() Resulullah (sav) bu ara ilave etti: "Allah Musa`ya rahmet buyursun Keşke, Hz Hızır`la beraberliğe sabretseydi de maceralarını bize nakletseydi, bunu ne kadar isterdim!" Ravi devam ediyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Birinci (soru)su Musa`nın bir unutması idi Bir serçe gelerek geminin kenarına kondu Sonra denizden gagasıyla su aldı Hz Hızır bunu göstererek Hz Musa`ya, "Bak", dedi, "Benim ve senin ilmin ve diğer mahlukatın ilmi, Allah`ın ilminden, şu kuşun denizden eksilttiği kadar eksiltir " Öyle olsa merak ettiği bilgileri Resulullah (s av) sormazmıydı?Onuda geçtim bak Kuran ne diyor Ali-İmran 169,170,171: Allah yolunda öldürülenleri ölü sanma Onlar diridir ve Rableri katında rızıklanırlar![]() (Hem onlar,) Allah’ın kendilerine ihsânından verdiği şeylerle sevinen kimselerdir ve arkalarından kendilerine (henüz) katılamayanları: 'Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun(da) olmayacaklardır' diye müjdelemek isterler! (Onlar) Allah’dan (gelen) bir ni'meti ve bir ihsânı ve şübhesiz Allah’ın, mü’minlerin mükâfâtını zâyi' etmeyeceğini (de) müjdelemek isterler ![]() Düşünün haklarında kesin diridirler hükmü olanlar gelip haber veremiyorlarken ordan gelecek başkaları mı haber vercek? size yardım edecek ![]() ![]() ?Ne kadar yazılsada anlamayacaklardır elbette uyarmak gerek ![]() ![]() Kehf 93 Nihâyet iki dağ arasına varınca, bunların önünde öyle bir kavim buldu ki, (lisan ve anlayış cihetiyle) hemen hemen söz anlamayacak bir hâlde idiler ![]() Yecüc ve Mecüclerden olmayalım ![]() ![]() ![]() Allah onların ortak koştukları şeylerden uzaktır münezzehtir ![]() ![]() Selametle ![]() ![]()
|
|
|
|