Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akşam, çok, etkili, gerek, okunması, sabah

Sabah Akşam Okunması Gerek Çok Etkili

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sabah Akşam Okunması Gerek Çok Etkili

Sabah akşam, 3 defa,Bismillahillezî lâ yedurru ma’asmihî şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüvessemî’ul alîm"okuyan, büyücü ve zalimden emin olur) [İbni Mace]
Enes bin Malik'e (RA) Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi Vesellem) buyurdular ki: "Her kim her sabah bu duayı okursa, kimsenin ona yolu yoktur Yani ne zehir, ne sihir (büyü), ne de zalim bir sultan (ya da bir yönetici, patron) ona zarar veremez"

Resülullah Efendimiz sas, Hz Ali (Ra) soruyor:
Sizi, ömrünüzün uzun olmasi sevindirir mi?
Sizi, rizkinizin bol olmasi sevindirir mi?
Sizi, sohbette kalmanız sevindirir mi?
Sizi, düsmanlariniza gâlip gelmeniz sevindirir mi?
Sizi, süi hâtimeden kurtulmak (son nefeste imanla gitmek) memnun eder mi?
Elbette eder
Öyle ise aksam ve sabah su duayi üç defa okuyunuz:
“Sübhânallâhi mil’el mizân ve müntehe’l-ilmi ve meblega’r-rizâ ve zinete’l-arş

Mânasi: Mizanin dolusu kadar, ilmin sonu kadar, Allah’in razi olacagi kadar ve arşın agırlıgı kadar, Allah’i (cc) tesbih ederim

Ebu'd Derda (rad)'nın duası

Bir gün ashab-ı kiramdan Ebu'd derda(ra) evinin bulunduğu mahallede yangın çıktıKendisine haber verdiklerinde,Allah benim evimi yakmaz dedi telaşlanmadıNitekim yangın onun evine yaklaşınca söndüBu vaziyet kendisine haber verilince,ben bunu biliyordum dediBunun üzerine ne acayip sözlerin var dediklerinde şöyle cevap verdi:

"-Ben Rasulullah sav'in şöyle buyurduğunu işittimŞu duaya gece ve gündüz devame den kimseye hiçbir zarar gelmez"

"Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabbul arşil azimLa havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azimMaşallahu kane ve ma lem yeşe'lem yekun,a'lemu ennellahe ala kulli şeyin kadir ve ennellahe kad ahata bi kulli şeyin ilmen ve ehsa kulle şeyin adedaAllahumme inni euzu bike min şerri nefsi ve min şerri kulli dabbetin ente ahizun bi nasiytihaİnne rabbi ala siratin mustakim(Taberani)

Ebu Hureyre'den (ra) rivayet edildiğine göre: Kim günde yüz kere: Sübhanallahi ve hamdihi ] ona hamd ederek tesbih ederim) derse o kimsenin günahları deniz köpüğü kadar bile çok olsa dökülür" Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 4857

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com