Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pesemen, soslu, tarifi, tavuk

Pesemen Soslu Tavuk Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pesemen Soslu Tavuk Tarifi









Malzemeler :



4 kişilik
1-400 gr but
2-100 gr un
3-400 gr yoğut
4-2 adet yumurta sarısı
5-50 gr tereyağı
6-çiçek yağı
7-1 adet havuç
8-1 adet limon
9-1 lt su
10-yeteri kadar tuz
11-100 gr süt



Yapılışı :



İlk olarak tavuklar haşlanıp (yaklaşık 30 dak) fırın tepsisine çıkarılır Derin bir tencerede, tereyağı ile çiçek yağı eritilip un ile kavrulur 5-10 dak soğumaya bırakılır
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, limon ve süt çırpılır Hazırlamış olduğumuz sos kavrulmuş unun üzerine ilave edilir ve tavuk suyu yavaş yavaş yedirilir Ocağın üzerine alınarak 10 dak karıştırılarak kaynatılır Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu fırın tepsisindeki tavuklara ilave edilir Havuç ince rendelenerek üzerine serpilir ve fırına sürülür (15-20 dak)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.