Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KadayıfMalzemeler; * 350gr yaş tek kadayif * 1 su bardagi cekilmis ceviz ici * Yarim paket tereyagi Serbeti icin: * 5 su bardagi su * 4 su bardagi seker Yapilışı: 1 Şerbetini ocağa koyun Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım )2 Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz![]() 3 Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün![]() 4 Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın![]() 5 Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|