Krem Şantili Etimek Tatlısı Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Şantili Etimek Tatlısı TarifiMalzemeler : 1 paket etimek 7 yemek kaşığı irmik 7 yemek kaşığı şeker 1 limonun kabuklarının rendesi 1 bardak şeker 2 bardak su 1 paket krem şanti 1 bardak süt hindistan cevizi Yapılışı : Etimekler borcama dizilir1 bardak şeker tencereye konulup eriyip kahverengi bir renk alınca üzerine 2 bardak su ilave edilip karışıtırılır Su döküldüğü zaman eriyen şeker sertleşir Kaynayarak sertleşmiş şeker, eriyince etimeklerin üzerine dökülürdiğer bir tarafta irmik süt şeker ve rendelenmiş limon kabuğu pişirilip etimeklerin üzerine dökülür Buzdolabında soğtulduktan sonra 1 bardak soğuk süt ile hazırladığımız krem şanti üzerine dökülüp üstüde hindistan cevizi ile kaplanır |
|