Balbadem Helvası (Osmanlı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balbadem Helvası (Osmanlı)6-8 Kişilik Gerekli malzeme: Yarım kg iri irmik 1 paket (250 gr) margarin 2 su bardağı tozşeker 4 su bardağı süt Balbadem için: 1 su bardağı soyulmuş badem 2 kahve fincanı tozşeker 1 kahve fincanı su Sütü tencereye alıp 1 5 bardak tozşeker ilave edin ve orta ateşte kaynatıp ılınmaya bırakın![]() Margarini derin bir tencerede eritip irmiği ilave edin Devamlı karıştırarak kavurun İrmiğin rengi koyulaşınca şekerli ılık sütü azar azar dökerek ekleyin Topaklanmaması için ara vermeden hızlı karıştırarak sütü irmiğe yedirin![]() Kalan tozşekeri ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin Ateşten alıp üzerine kağıt havlu ile örterek en az 1 saat demlenmeye bırakın![]() Bademleri tozşeker ve su ile birlikte teflon tavada pişirin Karamel kıvamını alınca ateşten alın Birbirine yapışmaması için çatalla ayırıp pişmiş helvaya ekleyip harmanlayın Ilık olarak servis yapın![]() |
|
|
|