Krem Karamel (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Karamel (6 Kişilik)Krem Karamel (6 Kişilik) Malzemeler 1 Su Bardağı Pudra Şekeri Vanilya 1/2 lt Süt (2 su bardağı) 2 Adet Yumurta 2 Adet Yumurta Sarısı 1/2 Su Bardağı Toz Şeker Tuz Yemeğin Tarifi Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin ![]() Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın![]() Sütü ılıtın Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın![]() Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın![]() |
|
|
|