Kuşkonmaz Çorbası (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmaz Çorbası (6 Kişilik)* İçindekiler: 1/2 kg Kuşkonmaz Haşlamak için : 1 litre su 50 gram tuz 1 limonun suyu 50 gram şeker 70 gram un, 75 gram margarin 1 adet orta boy soğan, Bir tutam dereotu 2 çorba kaşığı çiğ krema, tuz Hazırlanışı: 1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın ![]() Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın Piştikten sonra çıkartıp süzün Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın![]() Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin Topaksız kıvam almasını sağlayın![]() Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin Kuşkonmazları tencereye alın Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin![]() Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|