Çılbır Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çılbır TarifiMalzemeler : Kişi başına 1 yumurta Bir orta boy yoğurt Bir kaşık margarin Az tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1 bardak su Yapılışı : Geniş yayvan bir kapta bir bardak su kaynatılır Kaynayan suya kişi başına 1 adet gelecek şekilde yumurtalar kırılır (yumurtaların şekli bozulmamalıdır) Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt konulur ve tepsiye yayılır Pişen yumurtalar delikli bir kepçe ile şekilleri bozulmadan alınıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirilir (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır) Üzerine tereyağında hafifçe çevirdiğimiz kızdırılmış biber gezdirilir Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır |
|