Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rumeli, tarifi, usulü, şekerpare

Rumeli Usulü Şekerpare Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Usulü Şekerpare Tarifi









Malzemeler :



3 su bardağı un
18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
1 tutam kabartma tozu

Şurup malzemesi :

15 su bardağı su
17 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı :



Şekeri su ile kaynatın Biraz koyulaştığında ateşten çekin Yağı hafif ateşte eritin Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.