Rumeli Usulü Şekerpare Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Usulü Şekerpare TarifiMalzemeler : 3 su bardağı un 18-20 adet iç fındık (veya iç badem) 1 tutam kabartma tozu Şurup malzemesi : 15 su bardağı su 17 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı : Şekeri su ile kaynatın Biraz koyulaştığında ateşten çekin Yağı hafif ateşte eritin Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun |
|