![]() |
Kuru Fasulyeli Kuzu Eti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Fasulyeli Kuzu Eti TarifiMalzemeler : 1 Kg haşlanmış kuru fasulye (konserve) 1 Kg kuzu kol 2 Adet pırasa 5 Diş sarmısak 2 Çorba kaşığı domates salçası 1 Demet maydanoz 2 Det defne yaprağı zeytinyağı tuz karabiber Yapılışı : Kasabınıza parçalattığınız kuzu kolunu derin bir tencerede iyice kızartın ![]() Pırasaları ince ince doğradıktan sonra ete ilave edin ve biraz daha kavurun ![]() Sırası ile ince ince doğranmış sarmısakları ve salçayı ilave edip iyice karıştırın ![]() Daha sonra ince doğranmış maydanoz , defne yaprakları, tuz, karabiberi ve 2 bardak su ilave edin ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, yarım saat orta ateşte 35dk ![]() ![]() Fasulyeleri ilave edin, 15-20 dakika daha pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|