Etli Taze Bamya Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Taze Bamya TarifiMalzemeler : yarım paket margarin yarım kilo kuşbaşı et 1 kilo taze bamya 1 çay bardağı sirke 3 orta boy domates 2 baş soğan 7 limon tuz Yapılışı : Bamyaları yıkayıp, kurulayın Sap kısmını bir keskin bıçakla külâh gibi incecik alın Lezzet vermesi için uçlarından biraz kesin Bir kez daha yıkayıp süzün Iki çorba kaşığı tuz, bir çay bardağı sirkeyle iyice karıştırıp bir kenara dinlenmeye bırakın Irice çentilmiş soğanı, margarinini ve eti tencereye koyup kavurun Etler yumuşasın, biraz yumuşayınca sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayın, süzün, kabuklarını çıkartıp kuşbaşı doğradığınız domateslerle harmanlayıp ete katın Suyunu, tuzunu kontrol edin Bir limonun suyunu, limon büyükse yarısını sıkın Hafif ateşte pişmeye bırakın Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın |
|