![]() |
İç Pilav (Osmanlı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Pilav (Osmanlı)4-6 kişilik Gerekli malzeme: 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı 3 ![]() 1 soğan, 4-5 kuru kayısı 1 kahve fincanı ayıklanmış badem 1 su bardağı haşlanmış kestane 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber, yenibahar Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat bekletin ![]() ![]() Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanmış kestaneleri dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Pilav (Osmanlı) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Pilav (Osmanlı)4-6 kişilik Gerekli malzeme: 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı 3 ![]() 1 soğan, 4-5 kuru kayısı 1 kahve fincanı ayıklanmış badem 1 su bardağı haşlanmış kestane 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber, yenibahar Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat bekletin ![]() ![]() Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanmış kestaneleri dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Pilav (Osmanlı) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Pilav (Osmanlı)4-6 kişilik Gerekli malzeme: 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı 3 ![]() 1 soğan, 4-5 kuru kayısı 1 kahve fincanı ayıklanmış badem 1 su bardağı haşlanmış kestane 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber, yenibahar Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat bekletin ![]() ![]() Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanmış kestaneleri dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|