Tel Kadayıf Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tel Kadayıf TarifiMalzemeler : Yarım paket margarin 1/2 kilo tel kadayıf 3 su bardağı süt 150 gr ceviz Şurup için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1/2 limon suyu Yapılışı : Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır Tepsi yağlanır Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür Not: Tatlı sıcak şurup soğuk olmalıdır |
|