Tagliatelli Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tagliatelli TarifiMalzemeler : 225 gram tagliatelli 350 gram som balığı filetosu yarım limonun suyu ve kabuğu 1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 350 gram brokoli 1 küçük soğan 175 gram dil peyniri 1 adet defne yaprağı 2 çorbakaşığı kıyılmış dereotu tuz ve karabiber 4 Kişilik Yapılışı : Bir kabın içine yeteri kadar su koyduktan sonra som balığı, limon suyu, limon kabukları ve defne yaprağını koyun Kısık ateşte pişirin Som balıklarını kaptan alın ve yaklaşık 25 cm'lik parçalar halinde kesin Kalan suyu iyice kaynatın ve diğer bir kaba boşaltın Tereyağ veya margarini eritin İçine doğranmış soğanları katıp kavurun ve içine doğranmış dil peynirini ilave edip krem haline gelene kadar karıştırın Tuzlu suda tagliatelliyi 8-10 dakikakadar pişirin, ateşten almadan üç dakika önce içine brokolileri atın Tagliatelliyi sudan çıkarın Som balıklarını ve dereotunu peynirli sosa kattıktan sonra üzerine tuzla karabiber dökün Tagliatelliyi de ekleyip iyice karıştırarak servis Yapın AFIYET OLSUN! |
|