Mantarlı Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tart TarifiMalzemeler : hazır tart hamuru 3 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz 25 gr rendelenmiş taze kaşar 2 adet yumurta çırpılmış 1 diş dövülmüş sarmısak 150 ml çiğ krema 350 gr mantar 1 adet soğan Tuz ve karabiber 6 Kişilik Yapılışı : Derin bir tart kabına tart hamurunu yerleştlrln 200 derecelik bir fırında 15 daki kadar pişirin![]() Bir sos kabında yağı eritin, kıyılmış soğanları içine katıp atıp 3 dakika çevirin Sarımsağı, ikiye böİünmüş mantarları, maydanozu katıp tuz ve biberi de ekledikten ettikten sonra 4-5 dakika daha pişirin Bu karışımı tart hamurunun üzerine bosaltın![]() Krema ve yumurtaları da iyice karıştırıp mantarlı karışımın üzerine döktün daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin 190 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|