Keşkül-2- Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşkül-2- TarifiMalzemeler : 4 kişilik 30 gr pirinç unu 50 gr hindistancevizi 150 gr toz şeker 1 lt süt 25 gr iç antepfıstığı 50 gr lohusa şekeri 150 gr kaymak 50 gr iç badem Yapılışı : Hindistancevizini yaklaşık 10 dakiak sütle beraber kaynatın İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika vekletin ve sonra soyun Lohusa şekerlerini havanda dövün Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın |
|