![]() |
Tarif Sözlüğü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarif SözlüğüFiske; Çoz az anlamda kullanılan fiske,baş parmağı ile işaret parmağı arasında kalan miktardır ![]() ![]() ![]() Flambe; Masa önünde misafirlerin karşısında hazırlanan alevli yemek veya tatlılara verilen addır ![]() ![]() ![]() Böttürme; Sebzelerin kızgın yağda çok az kızdırılmasına "böttürme" denir ![]() ![]() Beze; Hamur yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak elde edilen toplara beze denir ![]() Gril; Izgara etlerin ya da balıkların ızgarada pişirme usulüdür ![]() ![]() Közleme; Sebzelerin ızgarada,kömür ateşinde kabuklarıyla birlikte pişirilme işlemidir ![]() ![]() Gratine; Etin,sebzenin üzerini çeşitli malzemelerle kaplayarak kızgın yağda kızartılmasına verilen addır ![]() ![]() Aroma; Meyvelerdeki güzel ve hoş kokuya verilen addır ![]() ![]() ![]() Gato; Düğün,nişan,kutlama gibi özel günler için hazırlanan büyük pastaların pandispanyasına verilen addır ![]() Çeşni; Yemeklerde değişik tat vermek amacıyla ilave edilen çeşitli baharatlara verilen addır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|