![]() |
Batırık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Batırık TarifiMalzemeler : 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon Yapılışı : Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin ![]() Soğanı soyup ince kıyın ![]() ![]() ![]() Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun ![]() ![]() soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|