![]() |
Soya Etli Hünkar Beğendi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soya Etli Hünkar Beğendi TarifiMalzemeler : 150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 2 adet patlıcan 1 adet limon 4 yemek kaşığı soya yağı 1/2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş 2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu 1 tatlı kaşığı domates sosu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 orta boy kuru soğan 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker Yeşil baharat sosu: 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu ![]() ![]() Yapılışı : Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencerede domates salçasını 1 çay bardağı su ile sulandırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
|