Turşulu Ördek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşulu Ördek TarifiMalzemeler : iç pilav için : 1 baş soğan 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı badem 1 çorba kaşığı fıstık tuz, karabiber yemek için : iki kilo lahana turşusu (veya lahana) 1 baş soğan 150 gr margarin kırmızı biber 150 gr tereyağ tuz, karabiber Yapılışı : Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1 5 saat kadar ağır ateşte pişirin Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|