Barbunya Tavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya Tavası Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış) • 1/2 çay k tuz, beyazbiber • 250 ml (1 su bardağı) bira • 350 g (yaklaşık 3 su bardağı) elenmiş un • 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı ya da ayçiçek yağı • 1 limon (süsleme için) • 1/2 bağ maydanoz (süsleme için) • 75 g (5 çorba k ) margarinTarif Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın![]() Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün Önceden ısıtılmış tabaklara alın Sana`yı bir tavada eritin Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|