![]() |
Mantarlı Borek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Borek Tarifi[/b] Malzemeler • 2 su bardağı un • 125 g margarin • 2 yumurta • 1 su bardağı su • ¼ limonun suyu • Tuz Sos Malzemesi • 150 g haşlanmış mantar • 2 yemek kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı un • 2 su bardağı süt • 1 yemek kaşığı hindistancevizi • Tuz Tarif Sosu hazırlamak için erimiş tereyağında unu 2-3 dakika kavurun, sütü ilave edin, kaynadıktan sonra ince kıyılmış mantar, hindistancevizi ve tuzu ekleyerek 5 dakika kaynatın ![]() Unu havuz şeklinde açın ![]() ![]() ![]() Zemine un serperek, hamuru merdane ile serçe parmağı kalınlığında açın üzerine yağın üçte birini sürün, hamuru dörde katlayın, üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabında 10 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() Hamuru dörde bölün, her birini serçe parmağınız kalınlığında açıp, ortasına hazırladığınız sosun dörtte birini yayın, rulo yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|