Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meyhane, pilavı, tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyhane Pilavı Tarifi









Malzemeler :



500 gr kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
3 adet iri soğan
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı :



Pirinci ayıklayın ve ardından iyice yıkayın Soğanları da soyun, yıkayın ve irice kıyın Tencerede margarini eritip, soğanları sararıncaya kadar kavurun ve eti ekleyin Salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edin Kavurma işlemini bitirdikten sonra tencereye su ilave edin, etleri pişene kadar haşlayın Karışıma tuz ve pirinç ekleyin Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin Pilav piştikten sonra yaklaşık 9-10 dakika dinlendirin, servis tabağına koyduktan sonra pulbiber serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.