İşkembeli Tereyağlı Bulgur Pilavı (Gülsen Pilavı) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembeli Tereyağlı Bulgur Pilavı (Gülsen Pilavı) Tarifi[/b] Malzemeler 1 1 Çorba kasesi haşlanmış,doğranmış dana işkembesi2 2 su bardağı bulgur3 2 çorba kaşığı tereyağı4 Yeteri kadar et suyu (üzerini geçecek kadar )5 Yeteri kadar tuz karabiber,kekik6 İsteğe göre 1 diş sarımsak pişirilirken atılabilir Tarif Tereyağı tencerede eridikten sonra işkembeler atılır bir iki dakika çevrildikten sonra bulgur eklenir daha sonra et suyu eklenerek tuzu,biberi ve kekiği eklenir suyu çekildikten sonra ocaktan indirilir,üzeri gazeteyle kapatılarak demlenmeye bırakılır Afiyetle yenir![]() |
|
|
|