Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tavuk Göğsü TarifiMalzemeler : 1/2 paket margarin 3 fincan un 1 litre süt 8 yemek kaşığı şeker vanilya üstü için: 1/2 kg çilek 2,5 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı nişasta Yapılışı : Margarini ve unu kavurun daha sonra şekeri ve sütü yavaş yavaş ilave ederek kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıp ocaktan alın 25 dakika kadar mikserle çırpın, son olarak vanilya ekleyin 5 dakika kadar daha çırpın üstü için: Çilekleri makineden geçirerek ezin içine şeker ekleyerek pişirin bu sırada 1 yemek kaşığı nişastayı sulandırıp eriterek çileğe yavaş yavaş karıştırarak ekleyin Kaynadıktan sonra bu karışımı tavuk göğsünün üzerine dökün, soğumaya bırakın![]() |
|
|
|