Kabak Çitmesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Çitmesi TarifiMalzemeler : 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kg kabak 1 çay bardağı su pul biber (İsteğe göre) tuz (İsteğe göre) yoğurt dövülmüş sarmısak Yapılışı : Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Salça ilave edilir Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür![]() |
|
|
|