![]() |
Havuçlu Ve Bezelyeli Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Ve Bezelyeli Pilav TarifiMalzemeler : 2 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı margarin 2/3 bardak konserve bezelye 2 orta boy havuç 1/2 demet dereotu 1/2 çay kaşığı safran yeterince tuz Yapılışı : Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın ![]() kaynattıktan sonra altını kısın ![]() ![]() pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|