Etli Taze Bakla Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Taze Bakla Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg taze bakla • 300 gr kuzu eti • 1 adet kuru soğan • 1 demet taze soğan • 1 demet dereotu • 2 çorba kaşığı terayağ • 3 su bardağı su • 1/2 limonun suyu • 1 çorba kaşığı un • 2 adet kesme şeker • Tuz Tarif Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve terayağı bir tencereye koyun Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin![]() Geniş bir tencerenin ortasına pişirdiğiniz eti koyun Etrafına baklaları dizin Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve ince kıyılmış dereotunu koyun 3 su bardağı sıcak su, tuz ve kesme şeker ilave edip, tencerenin kapağını kapatın![]() Etli taze baklayı önce kuvvetli sonra kısık ateşte et ve bakla yumuşayıncaya kadar 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|