Ciğer Sarma Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer Sarma Tarifi[/b] Malzemeler • 400 gr kuzu ciğeri, • 600 gr kuzunun iç gömleği veya 2 adet yufka, • 1 adet domates, • 2 adet soğan, • Yarım demet dereotu, • Yarım demet maydanoz, • 1 çorba kaşığı kuş üzümü, • 1 çay kaşığı tarçın, • 1 çay kaşığı şeker, • 2 su bardağı pirinç, • 3 tatlı kaşığı şamfıstığı, • 2 çorba kaşığı yoğurt, • 3 çorba kaşığı terayağ, • Tuz,karabiber, yenibahar Tarif Bir tavada ciğeri, margarini, soğanı, şamfıstığını ve tuzu kavurun Pirinci, üzümü, tarçını, şekeri, kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip suyunu koyunSuyunu çektirinceye kadar pişmesini bekleyin Yufkaları derin bir kaba yayıp içlerine sote edilmiş olan karışımdan doldurun yufkalar kapatınFırında 20 dksüreyle pişirip servis tabağına çevirinServise hazırıdır |
|