![]() |
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav Tarifi[/b] Malzemeler • 2 su bardağı ğirinç • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1 adet kuru soğan • 4 yemek kaşığı Antep fıstığı • 6 yemek kaşığı badem • 2,5 su bardağıtavuk suyu (veya su) • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 3 yemek kaşığı kuş üzümü • 1 yemek kaşığı yenibahar • 3/4 demet dereotu • Tuz • Karabiber Tarif 3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci yatırın ve su soğuyuncaya kadar bekletin ![]() ![]() Soğanları soyup ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ve bademi koyup 5 dakika pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|