Ankara Tava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Tava Tarifi[/b] Malzemeler • 1 5 kg kol tarafından koyun eti • 9 su bardağı su • 1 orta boy soğan • 4 5 su bardağı pirinç • 4 diş sarmısak • 10 adet tane karabiber • 4 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz, karabiber Tarif Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, süzün![]() Eti 8 eşit parçaya bölün Bir tencereye koyun, soyup ikiye böldüğünüz soğanları, soyulmuş bütün sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın![]() Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin![]() |
|
|
|